Бургерна від NUNU на Подолі, італійський ресторан на Шулявці, кафе з коктейлями на Троєщині, заклад авторської кухні на Хрещатику, арт-бістро біля Майдану Незалежності, нова "Пузата Хата", азійський стритфуд біля костелу Святого Миколая, кав'ярня-пекарня на Позняках.
Розповідаємо про нові заклади, які відкрилися в Києві у вересні.
Бургерна "Гам!бургерна" від NUNU
На Подолі відкрилась "Гам!бургерна" від засновників NUNU та ресторатора Юрія Нікітюка. Заклад знаходиться на вулиці Костянтинівській. Тут готують бургери з двома або навіть трьома котлетами у молочній булці. Також можна в меню є курка-гриль, шрімпончики (хрумкі пончики з тигрових креветок та курячого філе), крильця в соусі барбекю з чорного часнику, овочеві стіки, батат фрі, яйця у фритюрі, пиво, молочні коктейлі та лимонади власного виробництва. На десерт подають солодкий чурос та вафельний торт зі святковою свічкою.
Меню та ціни:
- Дабл гам!бургер — 165 грн;
- Потрійний гам!гам! — 290 грн;
- Бургер "Містер хуліо" — 250 грн;
- Бургер Супер фіш — 250 грн;
- Чіберешки — 175 грн;
- Сирні палички — 125 грн;
- Курка Гриль — 390 грн;
- Fried eggs — 95 грн;
- Кава Американо — 40 грн;
- Пиво — від 80 грн;
- Лимонад — 75 грн.
Адреса: вулиця Костянтинівська, 19
Режим роботи: з 11:00 до 22:00.
Кафе "Ігриста кава"
На Троєщині відкрилось кафе "Ігриста кава". Заклад знаходиться на вулиці Миколи Закревського поблизу озера Верхнє Вигурівське. Це невелике, але затишне кафе з терасою. Сніданки тут готують протягом дня, також є боули з різними інгредієнтами, круасани з солоними та солодкими начинками, десерти. До страв подають кавові напої, фільтр, авторські коктейлі, вино.
Меню та ціни:
- Італійський сніданок — 295 грн;
- Сирники з солоною карамеллю та горіхами — 255 грн;
- Вершково-сирний скрембл тост — 235 грн;
- Боул з курочкою су-від та страчателлою — 265 грн;
- Тирамісу кава-ром — 140 грн;
- Чизкейк San Sebastian — 165 грн;
- Київський торт — 195 грн;
- Крем-брюле — 120 грн;
- Фільтр кава — 59 грн;
- Еспресо — 40 грн;
- Американо — 45 грн;
- Коктейль "Aperol Spritz" — 235 грн;
- Коктейль "Gin Tonic" — 155 грн.
Адреса: вулиця Миколи Закревського, 95-А
Режим роботи: у будні з 8:00 до 22:00, в суботу та неділю з 9:00 до 22:00.
Італійський ресторан "Papito" в ТРЦ Cosmo Multimall
На Шулявці відкрили другий в столиці італійський ресторан "Papito". Перший заклад працює біля Центрального залізничного вокзалу, новий розмістили на першому поверсі торговельно-розважального центру Cosmo Multimall. Це великий ресторан з вишуканою атмосферою, де кожна зала — це окремий куточок Італії. Для дітей облаштували окрему кімнату з сухим басейном, гірками та лабіринтом. В меню класичні та італійські сніданки, салати, супи, паста, морепродукти, рибні та м'ясні стейки тощо. Можна замовити піцу з авторськими начинками, бургери, суші та десерти. Барна карта представлена широким вибором алкоголю: коктейлі, вино, ігристе. Серед безалкогольних напоїв — авторські холодні чаї, комбуча, кава тощо. Можна приходити з домашніми улюбленцями, адже заклад pet-friendly.
Меню та ціни:
- Фритата: омлет по-італійськи — 198 грн;
- Італійський сніданок — 238 грн;
- Італійська окрошка — 178 грн;
- Тальятеле з куркою та грибами — 258 грн;
- Спагеті карбонара — 268 грн;
- Лазанья Болоньєзе — 278 грн;
- Стейк зі свинини — 358 грн;
- Піца Кальцоне — 345 грн;
- Піца Маргарита — 268 грн;
- Піца з креветками — 345 грн;
- Брускета з хамоном і персиком — 178 грн;
- Мохіто — 95 грн;
- Коктейль Aperol Spritz — 225 грн;
- Комбуча Jiva — 125 грн.
Адреса: вулиця Вадима Гетьмана, 6
Режим роботи: щодня з 11:00 до 22:00.
Міське кафе "Шибеник"
На Подолі відкрили міське кафе "Шибеник". Заклад від власників кав'ярні "Хорив" знаходиться біля "Житнього ринку". Сніданки подають до 17:00, основне меню діє протягом дня. Можна замовити сендвічі, "зупу", тост з креветкою або томатною сальсою. Також відвідувачам пропонують різноманітні страви середземноморської кухні: італійську фокачу, пасту карбонару, салат з прошуто. Серед напоїв є "кавуся", "філіжанка апельсина", фільтр, лате тощо. Є кава в зернах і в дріп-пакетах.
Меню та ціни:
- Тост із креветкою — 295 грн;
- Фрітата сирна — 250 грн;
- Тост з томатною сальсою та скремблом — 210 грн;
- Паста з морепродуктами — 325 грн;
- Зупа ді пеше з морепродуктами — 290 грн;
- Паста араб'ята — 250 грн;
- Сендвіч “Помадоро” — 200 грн;
- Сендвіч "Вітело тонато" — 280 грн;
- Еспресо — 60 грн;
- Холодний лате — 90 грн;
- Матча лате — 105 грн;
- Фільтр — 75 грн;
- V60 — 95 грн.
Адреса: вулиця Верхній Вал, 4-В
Графік роботи: щодня з 9:00 до 21:00.
Кав'ярня та матча бар "8coffeematcha"
На Львівській площі відкрилась кав'ярня та матча бар "8coffeematcha". Це заклад для справжніх поціновувачів кави та матча. Простір знаходиться біля Пейзажної алеї. Його заснував Сергій Барвінок (співвласник закладів "Міська їдальня", "Міська кавʼярня" та "Варцаб"). За матча-напої відповідає Влад Іщенко, засновник бренду Matcher. Містян запрошують на каву, матча-тонік або десерт, листовий чай, какао, печиво, шоколад тощо. В середині закладу є поличка, де можна придбати різні позиції матча, чаю та аксесуари до них.
Меню та ціни:
- Еспресо — 39 грн;
- Американо — 39 грн;
- Флет Вайт — 65 грн;
- Фільтр кава — 55 грн;
- Капуоранж — 70 грн;
- Кава з кедром — 80 грн;
- Матча шот — 125 грн;
- Матча маракуя — 155 грн;
- Матча вишня — 145 грн;
- Чай листовий — 35 грн;
- Какао — від 45 грн.
Адреса: Львівська площа, 8-А
Режим роботи: з понеділка по п'ятницю з 8:00 до 19:00, на вихідних заклад не працює.
Паб "Хвиля" на Басейній
Біля ТРЦ Gulliver на вулиці Басейній відкрився паб "Хвиля". Це заклад з власним пивом від NUNU та THIS IS PIVBAR. Відвідувачі можуть подивитися спортивні трансляції, пограти в настільний футбол, випити крафтове пиво з бургерами або закусками. Пиво подають у брендованих стаканах, а страви — на дерев'яних дощечках або тарілці у формі бика. В меню — цибулеві кільця, грінки, солоні горішки, кабаноси та інші снеки до хмільного. Є салати, супи та борщ, два види бургерів. Серед основних страв готують хрумку курку, картоплю з м'ясом, курячі крильця та інше. В меню бару — розливне пиво "Київська Хвиля" та інші марки крафтових броварень, вино, абсент, міцний алкоголь та коктейлі.
Меню та ціни:
- Копчена косичка з пікантним медом — 90 грн;
- Мікс горішків в місо глазурі — 120 грн;
- В'ялена мисливська ковбаска — 90 грн;
- Цибулеві кільця з кімчі майо — 140 грн;
- Мариновані свині вушка — 90 грн;
- Креветки у часниковому соусі — 210 грн;
- Салат цезар з куркою — 170 грн;
- Борщ червоний з свининою — 130 грн;
- Смеш бургер хвильовий — 250 грн;
- Пиво Київська Хвиля Pilsner 0,400 — 60 грн;
- Пиво Львівське Дункель 0,400 — 60 грн.
Адреса: вулиця Басейна, 15
Режим роботи: щодня з 11:00 до 23:00.
Ресторан авторської кухні "FryWay"
"FryWay" — це новий триповерховий ресторан на Хрещатику з європейською кухнею та м'ясними стравами. Слона закладу — "Смажимо до ночі". Гостям пропонують велику кількість страв на грилі (кебаб, качина грудка, стейк, шашлик, яловичі роли, кукурудза, гриби та інші овочі), закуски, десерти, широкий вибір алкоголю та авторські коктейлі.
Меню та ціни:
- Карпачо з сала — 260 грн;
- Тар-тар з се рця ягня на запеченому кістковому мозку — 350 грн;
- Мармурове карпачо з трьох видів риб — 445 грн;
- Юшка з перепілкою, білими грибами та ароматом трюфелю — 280 грн;
- Роли з яловичого філе — 480 грн;
- Філе Pork смажене на шампурі зі спаржею — 395 грн;
- Щупальця гігантського кальмару гриль зі спаржею та вершковим соусом з томатами — 595 грн;
- Лаваш з помідором, бринзою, зеленню та часником — 200 грн;
- Десерт “Серце єдинорога” — 220 грн;
- Крафтові настоянки — від 60 грн ;
- Розливне пиво — від 75 грн;
- Коктейль "Темрява" — 180 грн.
Адреса: Бессарабська площа, 1
Режим роботи: щодня з 10:00 до 23:00.
Арт-бістро "Maman Folle"
Біля Майдану Незалежності відкрили арт-бістро "Maman Folle". Заклад знаходиться на вулиці Костьольній. Засновники — родина митців, тому атмосфера кафе дуже творча. Дизайн та ремонт зробили власноруч. Меблі придбали на барахолці, а один зі столів раніше був реквізитом у театрі ім. Франка.
Гостям пропонують пироги з різноманітними начинками та кіши. Можна придбати шматок або цілий пиріг. Також є сирно-ковбасні закуски, десерти, кава, авторські напої, вино тощо. Сюди можна приходити з домашніми тваринами.
Меню та ціни:
- Легендарний пиріг Біфстроганов — 135 грн;
- Кіш лорен з лососем та броколі — 135 грн;
- Пиріг з томленої індички з чорносливом — 126 грн;
- Кіш рататуй — 110 грн;
- Пиріг з вишнями — 95 грн;
- Пиріг з сиром та журавлиною — 100 грн;
- Курник з куркою та грибами — 790 грн (1 кг);
- Еспресо — 45 грн;
- Фільтр кава — 80 грн;
- Капуоранж — 110 грн;
- Матча Лате — 94 грн;
- Айс Лате — 75 грн.
Адреса: вулиця Костьольна, 9
Режим роботи: з 9:00 до 22:00.
Азійський ресторан "Van Zi Bo"
"Van Zi Bo" — це новий азійський стритфуд біля метро "Палац Україна". Заклад знаходиться на вулиці Велика Васильківська неподалік Костелу святого Миколая. Посадкових місць тут нема, ресторан працює на доставлення їжі або замовлення to go. Тут роблять локшину власного виробництва, азійські супи, салати та овочі, курку, яловичину або свинину в кисло-солодкому соусі тощо. До їжі пропонують безалкогольні газовані напої.
Меню та ціни:
- Салат з битих огірків — 170 грн;
- Том Ям — 230 грн;
- Чорні гриби в устричному соусі — 190 грн;
- Смажена квасоля "Ган Бей" — 185 грн;
- Курка в кисло-солодкому соусі — 165 грн;
- Свинина "Дзяо Лю" — 220 грн;
- Яловичина в устричному соусі — 250 грн;
- Королівські креветки смажені в клярі — 310 грн;
- Смажена локшина з овочами — 150 грн.
Адреса: вулиця Велика Васильківська, 106
Режим роботи: щодня з 11:30 до 22:00.
Кафе "Твій смачний сусід"
Біля метро "Лук’янівська" запрацювало кафе "Твій смачний сусід". Сюди можна завітати на авокадо тост, тарілку курячого бульйону або шматочок ніжного чизкейка. Також для гостей готують салати, закуски, основі страви і десерти. Сніданкове меню діє протягом дня, з жовтня з'явиться Asian menu.
Меню та ціни:
- Солодкі сирники з ванільним соусом, карамелізованим бананом і попкорном — 196 грн;
- Великий дерун з лососем у соусі том ям — 276 грн;
- Класичний сніданок з креветками — 306 грн;
- Шніцель зі свіжим салатом — 246 грн;
- Запечений камамбер з карамелізованою грушею і розмарином — 276 грн;
- Паста з креветками — 276 грн;
- Курочка в кисло-солодкому соусі з рисом — 246 грн;
- Чизкейк кокос-лайм — 160 грн;
- Морозиво солона карамель — 60 грн;
- Матча лате — 110 грн;
- Капуоранж — 135 грн.
Адреса: вулиця Татарська 32-Б
Режим роботи: в тестовому режимі щодня з 9.00 до 22.00
"Пузата хата" біля метро "Тараса Шевченка"
Новий ресторан мережі "Пузата хата" знаходиться біля станції метро "Тараса Шевченка" на першому поверсі ТЦ Podil Mall. У приміщенні просторо і завжди є світло. Можна замовити традиційні для мережі страви української кухні — борщ, вареники, котлетку по-київськи тощо. Також є овочеві страви, лазанья, шніцель з курки, налисники, печиво, пироги та торти, морозиво. Серед напоїв — компот, узвар, лимонад, сік, комбуча, кава, чай тощо.
Меню та ціни:
- Борщ по-домашньому з м'ясом — 42 грн;
- Суп-крем з сиром Чеддер — 78 грн;
- Солянка м'ясна — 48 грн;
- Мікс спагеті з індичкою та овочами — 110 грн;
- Котлета по-київськи з шинкою та сиром — 88 грн;
- Картопля по-мисливськи — 60 грн;
- Стейк курячий-гриль — 66 грн;
- Салат помідорний з сиром — 54 грн;
- Пельмені столичні з куркою — 62 грн;
- Вареники з картоплею — 54 грн;
- Пиріг лимонний — 42 грн;
- Компот — 52 грн.
Адреса: вулиця Оленівська, 23
Режим роботи: з 9:00 до 21:00.
Кавярня-пекарня-кондитерська "Sweet Chef"
На Позняках біля парку з фонтаном "Груша" відкрили французьку boulangerie "Sweet Chef". Це кав'ярня, пекарня та кондитерська. Заклад в помаранчевому кольорі помітно здалеку. Тут можна насолодитись ароматною кавою з вінтажного посуду, свіжою випічкою (понад 40 видів) та десертами. Є торти на замовлення, велика літня тераса та місця у приміщенні.
Меню та ціни:
- Муосве тістечко матча-малина — 121 грн;
- Торт "Київ" — 165 грн;
- Морквяний хліб — 75 грн;
- Торт "Розбите серце холостяка" — 155 грн;
- Чизкейк Орео — 159 грн;
- Фільтр кава — 65 грн;
- Американо — 45 грн;
- Еспресо — 40 грн;
- Какао — 80 грн.
Адреса: вулиця Михайла Драгоманова, 44А
Режим роботи: з 10:00 до 20:00.
Також пропонуємо переглянути добірку столичних ресторанів з іспанською кухнею.