Іспанія відома своїм теплим, морським кліматом, пекучим сонцем та смачною їжею. Але, щоб спробувати тапас чи паелью, поїсти хамон з келихом вина, а на десерт посмакувати традиційний десерт чурос — необов'язково їхати на край Європи. Сказати Hola España ви можете і вдома.
"Наш Київ" зібрав добірку ресторанів столиці з іспанською кухнею.
MOKA tapas y vino
MOKA tapas y vino — тапас-бар (бар із закусками). Тут відвідувачі можуть спробувати закуски іспанської кухні, кілька видів сангрії, іспанські вина та авторські десерти. Фірмові страви у барі — понад десяток тапасів із різними додатками, а також паелья з морепродуктами на двох, яка подається на гарячій сковороді (час приготування складає приблизно 45 хвилин). А на десерт можна замовити іспанський чурос з шоколадом або карамельним соусом.
Меню:
- Рибні крокети з соусом тартар та стружкою тунця — 255 грн;
- Тортилья де пататас з сиром та шпинатом — 198 грн;
- Кесаділья з сиром та томатною сальсою — 198 грн;
- Суп з морепродуктами вершковий — 338 грн;
- Паелья Mixta з морепродуктами/м'ясна — 899 грн;
- Іспанський крокет рибний — 85 грн;
- Пататас бравас з томатно-перцевим соусом — 118 грн;
- Чурос з карамельним соусом — 138 грн.
Адреса: вулиця Ярославів Вал, 16
Boca a Boca
Boca a Boca — ще один ресторан з іспанською кухнею у столиці. Не відмовте собі у задоволені спробувати традиційну паелью, сангрію, крокетоси, падрони та інші іспанські тапас. Тут є власна винна крамниця, тож можна придбати вина, щоб взяти з собою. Крім цього, заклад пропонує послугу cava to go — можна взяти іспанське ігристе Cava додому чи на пікнік. А ще для відвідувачів в закладі періодично влаштовують вечори іспанської музики з келихом сангрії.
Меню:
- Паелья зі стейком Рібай — 1128 грн;
- Великий іспанський сніданок — 365 грн;
- Солоні сирники з хамоном та грушевим чатні — 280 грн;
- Пінчо з анчоусом та печеним перцем — 95 грн;
- Крокетос з сиром Манчего — 255 грн;
- Пататас Бравас — 175 грн;
- Гаспачо — 287 грн;
- Восьминіг по-галісійські з молодою картоплею — 325 грн;
- Баскський чизкейк з цитрусовим кремом і хересом — 245 грн.
Адреса: вулиця Немировича-Данченка, 14/13
Arbequina
Arbequina — кафе іспанської кухні в центрі Києва. Нещодавно заклад отримав премію за найсмачнішу паелью в українській столиці.
Дизайн інтер'єру закладу більше французький, ніж іспанський: в оливкових тонах та з плетеними світильниками. Більшість страв приправлені оливковою олією. Для гостей є велика карта іспанських вин.
З меню:
- Паелья з морепродуктами — 1600/855 грн;
- Гаспачо — 150 грн;
- Бринза з чімічурі та зеленухою — 250 грн;
- Пататас фрітас — 155 грн;
- Мармітако (тріска, кальмари, томатне рагу) — 555 грн;
- Курча Arbequina — 415 грн;
- Бухеронас — 215 грн;
- Домашнє морозиво біле з підливою — 165 грн.
Адреса: вулиця Бориса Грінченка, 4
Escobar.Cuban Restaurant y Bar
Ресторан аргентинської, іспанської, кубинської й мексиканської кухні у центрі Києва. Гостей дивують мохіто у келихах і відерцях та коктейлями на основі рому від бармена Жана. До напоїв пропонують: такоси та кесадильї, севіче й тапаси, емпанадаси та фахіти. А ще тут можна спробувати фірмову двокілограмову паелью. До речі, це dog friendly заклад.
Меню:
- Такос пара амігос (1 кг збери-сам-такосів) — 1149 грн;
- Паелья де маріскос — 1999 грн;
- Сет із трьох видів кесадильї — 619 грн;
- Корн суп — 229 грн;
- Сет тапасів — 349 грн;
- Такос де пато — 329 грн;
- Бурітос де сердо — 279 грн;
- Шипляча фахіта кон карне — 499 грн.
Адреса: вулиця Ярославів Вал, 21а/20