Заклади Києва з високою кухнею: топ-10 закладів з вишуканими стравами
Фото: Matisse

Ресторани та бари Києва з вишуканими стравами створять аристократичну атмосферу та доповнять романтичний вечір новими емоціями. А молекулярна та авторська кухня здивує незвичними смаками. Столиця має багато закладів з високою кухнею — ось добірка з десяти.

Matisse

Matisse — авторський ресторан високої кухні, який розташований на вулиці Богдана Хмельницького. Особливість закладу — краєвид, що відкривається на центр Києва з 15 поверху та вишукані страви. В меню поєднали локальні сезонні продукти з технологіями приготування кращих ресторанів Michelin. В ресторані є власна винна кімната з вінтажними сортами та професіональним сомельє. Серед різномаїття позицій страв є пісні блюда, закуски, салати, страви з м'яса та морепродуктів. Гостей пригощають десертами, авторськими коктейлями та безалкогольними напоями.

Заклади Києва з високою кухнею: ресторан Matisse на Богдана Хмельницького

Меню та ціни:

  • Перлотто з двома видами грибів із мусом з фермерського копченого сиру — 485 грн;
  • Три текстури топінамбуру із крем-сиром, трюфелем та унагі з квасу — 295 грн;
  • Ріет з яловичини з мусом зі смаженої картоплі — 495 грн;
  • Філе-міньйон з гратеном з селери та бебі-морквою — 895 грн;
  • Велюте з цвітної капусти з трюфелем — 375 грн;
  • Качина грудка з рагу із лисичок та кукурудзи, з кремом з селери та чорним часником — 685 грн;
  • Олень з топінамбуром та чорними лисичками — 995 грн.

Заклади Києва з високою кухнею: ресторан Matisse на Богдана ХмельницькогоРежим роботи: з 11:00 до 23:00

Адреса: вулиця Богдана Хмельницького, 56.

"Le Petit Chаteau"

"Le Petit Chаteau" — ресторан біля Маріїнського парку з атмосферою французького бістро. Тут готують особливі сніданки та подають французькі делікатеси — равлики, запечений камамбер, гусячий паштет фуа-гра, крем-брюле. Страви подають на вишуканих тарілках, а коктейлі та напої з пелюстками чи квітами. 

Заклади Києва з високою кухнею: французький ресторан Le Petit Chаteau

Меню та ціни:

  • Скрембл з креветками та соусом біск — 360 грн;
  • Крок-месьє — 260 грн;
  • Фуа-гра — 450 грн;
  • Жаб'ячі лапки — 820 грн;
  • Равлики по-бургундськи — 370 грн (12 шт);
  • Курча Кокюле — 480 грн;
  • Коктейль French Kiss — 310 грн.

Заклади Києва з високою кухнею: французьке бістро Le Petit ChаteauАдреса: Кріпосний провулок, 2

Режим роботи: у будні з 9:00 до 22:00, в суботу та неділю з 10:00 до 22:00.

Mr. ZUMA

Mr. ZUMA  — ресторан авторської сучасної японської кухні з терасою. Він знаходиться на п'ятому поверсі ТРЦ Gulliver. Окрім панорами на Київ тут можна насолодитися високою кухнею. Засновники кажуть, що їхнє меню — це тонке поєднання смаку, текстури та естетики. Страви унікальні та мають витончений смак, а подача — королівська. У меню представлені сезонні блюда, азійські роли та сашимі, делікатеси, устриці, лобстер, м'ясо страуса, краба та ягня, є винна та барна карти.

Заклади Києва з високою кухнею: ресторан Mr. ZUMA

Меню та ціни:

  • Карпачо з королівських креветок Carabineros з юдзу-трюфельним дресингом — 2100 грн;
  • Жовтохвіст під цитрусово-трюфельним соусом — 1115 грн;
  • Салат із восьминогом, креветками, гребінцем, мікс салатом, корінням лотосу та м’ятним манго-чилі соусом — 890 грн;
  • Сашимі "Лосось" — 330 грн;
  • Асорті нігірі без рису на норвезькому крабі — 1150 грн;
  • М'ясо страуса з кунжутним соусом — 1250 грн;
  • Кешью кейк з авокадо та полуницею — 290 грн.

Заклади Києва з високою кухнею: ресторан Mr. ZUMAРежим роботи: з 12:00 до 22:00 

Адреса: площа Спортивна, 1А.

AVALON

Ресторан AVALON у центрі Києва заснували у 1992 році. Заклад відомий терасою на даху з краєвидом на Володимирський собор, Театр опери та балету та історичну вулицю Богдана Хмельницького. Також його цінують за мультинаціональну кухню та відмінний сервіс. Усі блюда тут преміальні та вишукані. Гості можуть скуштувати європейську, японську, українську та італійську кухні, свіжі морепродукти та американські стейки. Також подають елегантно оформлені холодні та гарячі закуски, м'ясні страви, рибу, коктейлі або безалкогольні напої. 

Рсторани Києва з високою кухнею: AVALON

Меню та ціни:

  • Чорний омлет з соусом із кав'яра лосося та щуки — 700 грн;
  • Млинці із кіноа з начинкою із лосося холодного копчення — 520 грн;
  • Устриця у маринаді з трояндової води — 200 грн;
  • Ікра щуча з грінками з хлібу "Дануа" — 640 грн;
  • Салат з пітахаєю та тигровими креветками — 590 грн;
  • Каре новозеландського ягняти з трюфельною манкою — 1990 грн.

Заклади Києва з високою кухнею: ресторан AVALONАдреса: вулиця Леонтовича, 3.

Режим роботи: з 8:00 до 22:00.

"Остання Барикада"

"Остання Барикада" — це ресторан на Майдані Незалежності, де кожна страва є витвором мистецтва. Власники називають заклад мистецько-гастрономічним простором. В меню — українські та європейські страви за авторськими рецептами в елегантній подачі. Є позиції від шеф-кухаря Артема Кабулахіна. До замовлення пропонують фермерські сири у теплому хлібі, витончені закуски, основні страви з ароматними соусами, особливі десерти та напої. В ресторан часто приходять іноземці та гості Києва.

Заклади Києва з високою кухнею: ресторан Остання Барикада

Меню та ціни:

  • Карпачо з печеного буряка з хумусом із білої квасолі — 139 грн;
  • Устриця, афінова в Україні — 89 грн (1 шт);
  • Салат із карамелізованими синенькими і томатами чері — 209 грн;
  • Салат з корнеплодів на пасті з крем сиру с паприкою — 189 грн;
  • Вареники з сомом та кав'яром оселедця — 189 грн;
  • Червоний борщ з копченими вишнями та сушеною грушею — 189 грн;
  • Банош з будзом та шкварками — 269 грн.

Заклади Києва з високою кухнею: ресторан Остання БарикадаАдреса: Майдан Незалежності, 1

Режим роботи: з 11:00 до 22:00.

 La Maison

Вишуканий ресторан La Maison знаходиться на вулиці Січових Стрільців. Заклад розташований в окремому двоповерховому будинку з панорамними вікнами та аристократичним інтер'єром в стилі неокласицизм. В меню — висока кухня Франції, Азії та Середземномор'я. Гостям пропонують французькі спеціалітети, равлики, східні закуски мезе, марокканські м'ясні страви, ізраїльську пасту птім-птім, азійські роли та авторські десерти — морозиво з сусальним золотом, ананасове крем-брюле. В закладі зібрали колекцію вин та алкоголю світу — шампанське, саке, арманьяк, віскі, джин тощо. Діє дрескод і вимога доступу з 21 року.

Це 10 ресторанів Києва з високою кухнею: La Maison

Меню та ціни:

  • Карпачо з лосося, ікра кети — 895 грн;
  • Цибулевий суп, крокет з сиром Грюер — 435 грн;
  • Тунець yellow fin, листя салату, перці падрон, томати чері, соус айолі з тунцем — 795 грн;
  • Філе міньон, фуагра, пюре з батату — 1190 грн;
  • Лимонне картопляне пюре — 185 грн;
  • Гарячий рол з крабом, спайсі айолі, порей фрі — 1630 грн;
  • Смажена качка у гонконгському стилі, соус зі сливами — 2990 грн.

Заклади Києва з високою кухнею: ресторан La MaisonАдреса: вулиця Січових Стрільців, 20

Режим роботи: з 11:00 до 23:00.

Mirali

Ресторан Mirali знаходиться на Подолі у гастрономічному хабі Garage. Тут можна спробувати авторські страви від шеф-кухаря Міралі Ділбазі у форматі fine dining. В закладі відкрита кухня, панорамні вікна. Для гостей готують сніданки, влаштовують вечері та обіди зі спеціально розробленим меню, яке оновлюється кожного тижня. Страви приготовані з локальних сезонних продуктів, а подача відрізняється преміальною вишуканістю. Кухарі використовують власну ферментацію, а деякі позиції можна віднести до молекулярної кухні. В ресторані найбільша в Україні карта натуральних вин від Sabotage wine.

Заклади Києва з високою кухнею: ресторан Mirali

Меню та ціни:

  • Яйця Тель-Авів — 535 грн;
  • Тарілка ферментованих овочів — 380 грн;
  • Равіолі з сомом та соусом буйабес — 680 грн;
  • Гратен із селери з каштаном та олію фундука — 520 грн;
  • Гречане морозиво — 295 грн;
  • Паштет із форелі — 600 грн;
  • Кебаб з альтернативного стейку — 880 грн.

Заклади Києва з високою кухнею: ресторан MiraliАдреса: вулиця Межигірська, 82

Режим роботи: з понеділка по неділю з 09:00 до 16:00 та з 17:00 до 22:00.

"Думки на смак"

Ресторан-бар "Думки на смак" — заклад з європейською кухнею. Він знаходиться на першому поверсі ЖК "New York Concept House" біля костелу Святого Миколая. Власники кажуть, що їхні страви можуть задовольнити будь-які гастрономічні фантазії гостей, а від вишуканості подачі напоїв та страв гості будуть у захваті. В закладі експериментують з продуктами, створюють унікальні смаки за власними рецептами. В меню є попкорн з цвітної капусти, крем-брюле з фуа гра з цибулевим конфітюром, камамбер в тісті з пряним абрикосовим джемом, гарбузовий Том-Ям з морепродуктами, сирники з хересом та інше.

Заклади Києва з високою кухнею: ресторан Думки на смак

Меню та ціни:

  • Солодка вівсянка з білим шоколадом та сухофруктами — 295 грн;
  • Сирники з заварним кремом та карамелізованою грушею — 295 грн;
  • Шуба з лососем та креветкою — 385 грн;
  • Крем-суп з лісових грибів та курячою печінкою — 295 грн;
  • Паста з креветками та копченим лососем — 395 грн;
  • Теляча щічка на пюре з батату — 575 грн;
  • Стейк тендерлойн з фуа-гра — 850 грн.

Заклади Києва з високою кухнею: ресторан Думки на смакАдреса: вулиця Антоновича, 74

Режим роботи: з 9:00 до 22:00.

NĂM

Вишуканий в'єтнамський ресторан NĂM від шеф-кухаря та ведучого Ектора Хіменеса-Браво знаходиться біля метро "Олімпійська". Заклад вражає своєю естетикою, богемною атмосферою, барвами та деталями інтер'єру, а страви — вишуканістю. Гостям радять скуштувати страви з риби та морепродуктів, фірмові роли, вʼєтнамський фо, імперську качку, авторські десерти, дім сами та інші страви, які підкорять серця своєю витонченістю та гармонією смаків.

Заклади Києва з високою кухнею: ресторан NĂM

Меню та ціни:

  • Дім сам з крабовим м'ясом —  625 грн;
  • Тар-тар з тунця з соусом Ной — 425 грн;
  • Салат з лососем та креветками з в'єтнамською зеленню — 507 грн;
  • Улюблений Фо Ектора з куркою — 479 грн;
  • Кокосовий суп з морепродуктами — 550 грн;
  • Гребінці гриль у пряному маринаді з ванільним пюре із цвітної капусти — 687 грн; 
  • Садо пудинг з манго — 259 грн.

Заклади Києва з високою кухнею: ресторан NĂMАдреса: вулиця Велика Васильківська, 48/18

Режим роботи: з понеділка по четвер з 12:00 до 22:00, у п'ятницю з 12:00 до 23:00, в суботу з 9:00 до 23:00, неділя з 9:00 до 22:00.

Канапа

Ресторан "Канапа" — це заклад на Андріївському узвозі з українською кухнею в новій інтерпретації. Також є страви, які готують з використанням технологій молекулярної кулінарії. Власники відібрали стародавні українські рецепти з сучасними тенденціями приготування та подачі. Звичний для України холодець або шоколадне тістечко виглядають, як витвір мистецтва, а борщ подають у цілій капусті. В меню — закуски, салати, основні страви з м'яса та риби, десерти, горілчані вироби та інші напої.

Заклади Києва з високою кухнею: ресторан Канапа

Меню та ціни:

  • Яловичина томлена з баклажанами та каштанами — 489 грн;
  • Поляндвиця із солодкою печеною морквою та пастернаком — 409 грн;
  • Устриця з бекмезом з одеських кавунів та щавлевою гранітою — 149 грн;
  • Кав'яр оселедця з цибулевим спонжем та зеленим маслом — 259 грн;
  • Буряк маринований з естрагоном та варенням з молодого волоського горіха — 150 грн;
  • Банош з хибним яйцем, кукурудзяним кремом та шкварками — 259 грн;
  • Шоколадний вазонок — 239 грн.

Заклади Києва з високою кухнею: ресторан КанапаАдреса: Андріївській узвіз, 19А

Режим роботи: з понеділка по четвер з 11:00 до 22:00, з пятницці по неділю з 11:00 до 23:00.

Також пропонуємо переглянути добірку нових закладів, що відкрилися в Києві у лютому 2025 року.

Безлімітні коктейлі Києва: платиш раз та п'єш, скільки хочеш