Пропонуємо опанувати три абсолютно різні рецепти з авокадо від італійського шеф-кухаря Марко Черветті.
Якщо ви думаєте, що авокадо-тост — це єдина опція, то це зовсім не так: радимо спробувати приготувати власноруч гуакамоле, “авокадо-смузі” та навіть шаурму з авокадо.
Мексиканський соус гуакамоле
Ідеальний додаток до заварного хліба, тостів або злакових хлібців.
Інгредієнти:
- Авокадо — 2 шт
- Лайм — 0,5 шт
- Цибуля (біла або червона) — 40 г
- Кінза — 3 г
- Перець чилі — 1 шт (на смак)
- Оливкова олія — 15 г
- Помідор — 40 г
- Сіль — 1 г
Як готувати:
Крок 1. Почистьте стиглий авокадо — розріжте його уздовж навпіл до кісточки, прокрутіть обидві половинки в різні сторони, відкрийте та розділіть їх.Вийміть кісточку. Після — дістаньте ложкою м'якуш авокадо до глибокої ємності, у якій готуватимете соус.
Крок 2. Вичавіть на авокадо сік з половинки лайма — це треба робити досить швидко, адже від контакту з повітрям авокадо окислюється і темнішає. Додали сік, і швидко розімніть авокадо до стану пюре.
Крок 3. Посоліть та спробуйте на смак — це вже готовий класичний гуакамоле, але можна додати ще кілька інгредієнтів.
Крок 4. Подрібніть помідор, кінзу, цибулю та чилі до стану пюре. Додайте до авокадо, посоліть, додайте оливкову олію, ретельно перемішайте та спробуйте.
Крок 5. Викладіть на тарілку, прикрасьте шматочками помідорів, крапельками оливкової олії й лаймового соку. Все, тепер залишилося обрати, з чим саме їсти гуакамоле. Одне з найкращих поєднань - хліб та яйце-пашот.
Вітаміна — корисний сніданок з Бразилії
Коктейль з авокадо — улюблений ранковий смаколик бразильців. Звучить незвично, але радимо спробувати.
Інгредієнти
на 2 порції
- Авокадо — 1 шт
- Тростинний цукор (або мед) — 40 г
- Молоко (або коксове молоко) — 200 мл
- Вівсяне печиво — 60 г
Як готувати:
Крок 1. Акуратно розріжте авокадо уздовж навпіл до кісточки, потім поверніть дві половинки навколо кісточки в різні боки — авокадо відкриється. Дістаньте кісточку. Ложкою дістаньте м’якуш авокадо та покладіть до блендера.
Крок 2. Туди ж додайте тростинний цукор — кілька чайних ложок, покришіть вівсяне печиво. Влийте молоко. Збийте коктейль у блендері. Розлийте по стаканах. Готово!
Цей коктейль можна приготувати й без коров’ячого молока: його можна замінити на кокосове, а замість цукру можна додати мед.
Вегетаріанська шаурма з авокадо
Соковита, ніжна та пікантна шаурма без м’яса, яку варто спробувати.
Інгредієнти:
- Авокадо — 1 шт
- Цибуля — 60 г
- Оливкова олія — 30 г
- Кінза — 20 г
- Капуста білокачанна — 15 г
- Помідори — 30 г
- Пюре з помідорів у власному соку — 120 г
- Чеддер — 30 г
- Лаваш — 1 лист
- Паприка — 1,5 ст. ложки
- Сіль — 2 г
- Висушена цибуля у порошку — 1 ст. ложка
- Цукор — 1 ст. ложка
- Зіра — 1,5 ст. ложки
- Вустерський соус — 3 г
- Соус Табаско — 1 г
- Йогурт — 150 г
- М’ята — 3 г
- Часник — 3 г
Як готувати
Крок 1. Розпочніть з приготування першого соусу — розігрійте у невеличкій каструлі оливкову олію, додайте пюре з помідорів у власному соку, цибулевий порошок, зіру, паприку, ворчестер і Табаско. Посоліть, проваріть хвилин п’ять.
Крок 2. Далі потрібно зробити йогуртовий соус: у блендер киньте листочки м’яти, декілька зубчиків часнику, йогурт, трошки оливкової олії, сіль, збийте до однорідного стану.
Крок 3. Підготуйте овочі для шаурми. Пошинкуйте капусту, подрібніть кінзу. Помідор наріжте напівкільцями. Цибулю — кільцями.
Порада від Марко: Щоб цибуля мала більш м’який смак, вимочіть її у воді хоча б п'ять хвилин.
Крок 4. Натріть чеддер.
Крок 5. Почистьте авокадо. Обсмажте половинки авокадо без шкірки на оливковій олії до скоринки. Додайте паприку і зіру, посоліть, та просто у пательні поламайте на менші шматочки.
Крок 6. На лаваш викладіть червоний соус, авокадо, капусту, помідор, кінзу і цибулю. Полийте йогуртовим соусом та згорніть шаурму. Смачного!
Нагадаємо, нещодавно ми розповідали, як приготувати глінтвейн: топ рецептів.