8 італійських ресторанів Києва, де скуштувати домашні страви та високу кухню

Заклади з італійськими стравами — одні з найпопулярніших у Києві. Можливо, це пов'язано зі схожістю наших кухонь, адже вони обидві зрозумілі, смачні й ситні, або з поетапністю трапези: спочатку закуски, потім основні страви й, звісно, десерт. Одним словом, італійських ресторанів у столиці вистачає, і їхня кількість збільшується, та кожен прагне мати щось особливе, що буде вирізняти його з-поміж усіх інших. Наша добірка — про ці особливості. 

"Буффаліно"

Ресторан з власною сироварнею, де готуються італійські сири за традиційною рецептурою: м’які — моцарела, страчателла, рикота, буррата, і витримані — качотта, гауда, чедер, камамбер та багато інших.

Крім того, у "Буффаліно" є сирна кімната, де сири зріють. Кожен з гостей може придбати шматочок з собою.

Ресторан Буффаліно

Свіжий хліб та піцу там випікають в дров’яній печі, а також власноруч готують більш як десять видів домашньої пасти.

У закладі діє окреме дитяче меню та працюють дитячі кімнати. На вихідних для маленьких відвідувачів проводять різноманітні майстер-класи та працюють няня й аніматор. В п’ятницю-суботу гостей розважає жива музика. 

Ресторан італійської кухні "Буффаліно"

Меню: дегустаційна тарілка витриманих сирів — 335 грн, ростбіф вітелло тонато — 238 грн, карпачо з телятини — 234 грн, тальятеле з білими грибами та сиром горгонзола — 265 грн, полента з пармезаном — 75 грн, восьминіг на грилі з печеною картоплею — 532 грн.

Адреса: на Арсенальній: вул.Князів Острозьких, 8; на Оболоні: вул.Маршала Тимошенко, 18.

Spezzo

Ще один заклад для любителів сирів та свіжої випічки. Тут готують традиційні страви італійської кухні та страви на компанію, hand made пасту й равіолі. 

У Spezzo також є власна сироварня, де свіже фермерське молоко перетворюється на знамениті сири, й дров'яна піч, у якій печуть пухку піцу, фокачу, чіабату, грісіні та багети. 

Особливість закладу — сніданки з безлімітним ігристим кожен день з 11:00 до 14:00.

Італійський ресторан SpezzoВ ресторані облаштована велика дитяча кімната. Тому дорослі можуть спокійно насолоджуватися італійською кухнею, поки діти граються під наглядом няні. 

Spezzo продовжує працювати навіть в умовах постійних відключень світла. В обох закладах є генератори, які забезпечують безперебійну і повноцінну роботу увесь день.

SpezzoМеню: креветки в вершково-часниковому соусі — 298 грн, котолетта з беконом, пармезаном та руколою — 198 грн, піца три сири з шинкою "Котто" — 265 грн, брускета з маринованим лососем і страчателлой — 148 грн, асорті італійських сирів з медом — 355 грн, тарілка сирів з власної сироварні — 288 грн.

Адреса: Русанівська набережна, 8; вул. Святошинська, 3а.

Bigoli

Сучасний італійський ресторан, що спеціалізується на домашній пасті та має моцарела-бар, де можна спробувати свіжу італійську моцареллу-буррата, буффало та страчателлу.

Шеф-кухар закладу власноруч готує пасту біголі, на честь якої й назвали ресторан.

Вся паста готується за традиційними рецептами з качкою, морепродуктами, кроликом, білими грибами та різноманітними соусами.

Ресторан BigoliУ ресторані є велика колекція італійської оливкової олії. Ексклюзивні позиції й унікальні купажі із відбірних оливок, вирощених у різних регіонах Італії, деякі з яких збираються лише вручну.

Також в Bigoli представлена одна з найбільших колекцій вин, які можна замовити келихами.

Ресторан італійської кухні Bigoli Меню: карпачо з телятини з чорним трюфелем — 655 грн, тартар з дорадо — 470 грн, біголі з качкою — 465 грн, лазанья болоньєзе — 455 грн, фокача з розмарином та оливковою олiєю — 125 грн, піца з чорним трюфелем — 625 грн, фермерський сібас та пюре з цвітної капусти — 695 грн.

Адреса: Кловський узвіз, 7а.

Osteria Pantagruel

Osteria Pantagruel — не просто популярне місце, де можна поїсти й випити, а ресторан-пам’ятка сучасного Києва, що відкрився більш ніж 25 років тому. 

В закладі великий вибір домашньої пасти, смак якої підкреслить келих улюбленого вина. Також як основну страву можна обрати традиційний різотто, який готують тільки з італійського рису carnaroli або arborio.

Ресторан osteria PantagruelВ закладі подають класичні закуски — вітело тонато з тонких скибочок яловичини з соусом з тунця. 

Ресторан італійської кухні osteria PantagruelМеню: карпачо з тунця з томатами черрі та руколою — 399 грн, рибний суп з кльоцками з королівських креветок — 269 грн, чорна паста таярін з морськими гребінцями та креветками — 439 грн, равіолі з кроликом у соусі з білих грибів та мадери — 369 грн.

Адреса: вул. М. Лисенка, 1.

Montecchi Capuleti

В меню ресторану представлені домашні страви італійської класичної кухні: великий вибір пасти, равіолі, традиційні паніні, які можна забрати з собою прямо з печі, та різні регіональні страви з м’яса і риби.

Ресторан Montecchi CapuletiЗаклад має два зали: траторію Capuleti зі зрозумілими домашніми стравами по демократичних цінах й ресторан Montecchi — з вишуканими стравами високої кухні: морські делікатеси, неаполітанська піца на тонкому тісті й незвичайні десерти. 

Ресторан Montecchi CapuletiЩосуботи у закладі є "Дитяча творча майстерня" з веселими активностями для маленьких відвідувачів. З п'ятниці по неділю в ресторані працює няня. 

Меню: брускета чотири сира з грушею — 190 грн, салат із підкопченим вугром та ікрою тобіко — 688 грн, мінестроне — 160 грн, крем-суп із лісових грибів — 260 грн, піца Margherita — 220 грн, ризото quattro formaggi — 380 грн.

Адреса: вул. Є. Коновальця, 36в.

"Тісто, сир і тітка Белла"

Затишний ресторан у рустикальному стилі з сицилійським фонтаном у дворі та широкою терасою під парасольками вже четвертий рік приймає відвідувачів на Подолі.

Там подають традиційні італійські страви, піцу й пасту. 

Ресторан "Тісто, сир і тітка Белла"Заклад має найбільшу дров’яну піч для піци в Києві, де поміщається одразу шість піц.

Тісто, сир і тітка БеллаМеню: піца "Котто" — 240 грн, пікантне кальцоне — 225 грн, "Пармеджано Меланцане" за рецептом тітки — 160 грн, мішечок сиру Буррата — 245, паппарделле Альфредо — 205 грн, різотто з грушею — 195 грн, тальятелле з креветкою — 225 грн.

Адреса: вул. Верхній Вал, 24.

Італійська Редакція

Затишний заклад, де подають піцу, пасту й інші італійські страви, а також є бар з різноманітними винами: димні, трохи солодкі чи помірно гіркі. Сомельє "Редакції" допоможе обрати особливу винну пару до кожної страви. 

Ресторан "Італійська Редакція"Команда ресторану постійно поповнює меню новими українськими сирами. 

Нещодавно у "Редакції" з'явився окремий розділ меню VIVA L'UKRAINA! — поєднання локальних українських продуктів з італійськими смаками. У ньому є: італійські галушки з печінкою, аранчіні "По-київськи", піца "Гетьманська" та канолі "Перемога" з каштановим сиром. 

Італійська РедакціяМеню: тартар з телятини — 385 грн, салат "Панцарелла" — 310 грн, рамено італьяно — 295 грн, капелеті з сьомгою — 395 грн, тальятеле помодоро — 295 грн, ціла дорада з печі — 595 грн, піца "Беліссімо грибна" — 330 грн.

Адреса: вул. Велика Васильківська, 43.

VERO VERO

VERO VERO — італійський ресторан із терасою та живою музикою, де подають домашню пасту, ризото, страви з риби й м'яса, витончені десерти, італійське морозиво gelato.Ресторан італійської кухні Vero VeroВлітку біля закладу працює тераса з міським фонтаном, де відбуваються симфонічні концерти просто неба та покази німого кіно. Також там проходять презентації й майстер-класи для дітей. А взимку в ресторані аніматори майструють з ними листівки, кухарі вчать готувати піцу та випікати печиво.

Відвідувачі можуть спробувати вина з ексклюзивної колекції, у якій налічується понад 40 видів Chianti: від класичного Chianti Classico до аристократичного Chianti Classico Gran Selezione.

Vero VeroМеню: тартар з тунця та печений перець — 795 грн, м'ясні антипасті — 415 грн, панцанела з креветками — 525 грн, равіолі з кроликом — 325 грн, піца "Чотири сири" — 445 грн, смажені креветки, томати та ботарга — 540 грн, кролик по-лігурійськи — 470 грн.

Адреса: вул. Іллінська, 18.

Нагадаємо, за 2022 рік у столиці з'явилося понад пів сотні нових закладів: великі ресторани з різноманітною кухнею, затишні автентичні кафе та невеличкі кав'ярні.  

Новорічні кошики від ресторанів Києва: де замовити святкову вечерю