Восени ресторани та кафе столиці підготували для відвідувачів окреме осіннє меню. Сезонні напої та страви з гарбуза, цвітної капусти, інжиру або баклажана можна скуштувати у жовтні та листопаді.
Зробили добірку закладів Києва з осіннім меню.
Ресторан української кухні "SHO"
У ресторані "SHO" осіннє меню з'явилось з першими гарбузами. Для відвідувачів підготували смачні страви з "дарів" осені. Це гарбузова каша, голубці, теплий м'ясний пиріг, вінегрет, гаряча огірчанка. На десерт відвідувачів пригощають пиріжками та яблучним пирогом.
Меню та ціни:
- Салат з печеним гарбузом та смаженою бринзою — 280 грн;
- Ікра з баклажанів — 280 грн;
- Огірчанка — 260 грн;
- Грибна юшка — 260 грн;
- Деруни з соусом і білими грибами — 390 грн;
- Вінегрет з опеньками — 280 грн;
- Оселедець під шубою із печених овочів — 290 грн;
- Голубці — 360 грн;
- Пиріжки з капустою — 190 грн.
Адреса: вулиця Мечникова, 18А
Режим роботи: з 10:00 до 23:00.
Кафе "Merry Berry"
Мережа кафе "Merry Berry" знаходиться у великих ТРЦ Києва. У жовтні в усіх закладах з'явилось гарбузове меню з пряними напоями. До круасанів, тістечок та іншої випічки готують гарбузовий лате, смузі з гарбуза та обліпихи, гарбузовий фреш тощо.
Меню та ціни:
- Гарбузовий лате — від 83 грн;
- Бамбл на гарбузовому фреші — від 99 грн;
- Хот смузі з гарбуза — від 95 грн;
- Гарячий білий шоколад з гарбузом — від 95 грн;
- Гарбузовий фреш — від 95 грн.
Адреса: ТРЦ "Проспект"; ТРЦ Dream Town; ТРЦ SkyMall; ТРЦ "Глобус"; ТРЦ "Піраміда"; вулиця Прорізна, 21; ТРЦ Respublika Park.
Режим роботи: залежно від графіка роботи торгівельного центру
Кафе "Марія"
У міському кафе "Марія" на Лук'янівці "по-осінньому" змінили меню. Додали салати з гарбузом, коренем селери, сочевичний суп. Серед новинок осені — гарячі бутерброди з моцарелою, шинкою, сирним соусом та чилі медом.
Меню та ціни:
- Салат із запеченим гарбузом — 215 грн;
- Салат з фенхелю та кореню селери — 98 грн;
- Картопляний салат з анчоусами — 245 грн;
- Марокканський сочевичний суп Харіра — 195 грн;
- Кростіні з грушею та рикотою — 215 грн;
- Гарячий бутерброд Монте Крісто — 245 грн;
- Французький омлет з цукіні — 240 грн.
Адреса: вулиця Павлівська, 26/41
Режим роботи: з неділі по четвер з 8:00 до 21:00, у п'ятницю та суботу з 8:00 до 22:00.
Ресторан "Mercato Italiano"
Цієї осені сімейний італійський ресторан-базар "Mercato Italiano" в ТРЦ Gulliver підготував чимало страв з сезонних овочів. Акцент зробили на стравах з баклажана. Можна замовити баклажани гриль з сиром рикота, помідорами, авокадо та кедровими горіхами. За словами власників, це поєднання передає усю палітру осінніх смаків. Також є піца з баклажанами та один з головних героїв осіннього меню — крем-суп із запечених баклажанів.
Меню та ціни:
- Крем-суп із запечених баклажанів — 195 грн;
- Баклажан-гриль — 365 грн;
- Баклажан у стилі "Вітелло Тоннато" — 375 грн;
- Баклажани-фріто з соусом світ чилі та фетою — 185 грн;
- Сувід філе індички з картопляним пюре та лисичками в соусі демігляс — 395 грн;
- Піца "Меланзана" з баклажанами — 375 грн;
- Салат з овочами гриль і бальзамічною заправкою — 325 грн.
Адреса: Спортивна площа, 1А, ТРЦ Gulliver, 6 поверх
Режим роботи: щодня з 11:00 до 22:00.
Кафе-кондитерська "Stella Sweets"
У кафе-кондитерській "Stella Sweets" навпроти готелю "Салют" в меню додали гарбузи. Відвідувачів кличуть посмакувати осінні страви у затишному закладі в стилі мультфільму "Красуня і Чудовисько". Можна обрати ніжний крем-суп з гарбуза, фетою та пряними креветками, карпачо з печеного гарбузика або мусовий десерт у формі гарбуза. В цей смаколик додали апельсинове конфі та пряну корицю. Гості кажуть, що він тане у роті.
Меню та ціни:
- Страчателла з печеним гарбузиком та прошуто — 285 грн;
- Камамбер з інжиром — 340 грн;
- Равіолі з гарбузиком — 295 грн;
- Крем-суп з гарбузика — 295 грн;
- Кускус з овочами — 125 грн;
- Гарбузове лате — 115 грн;
- Десерт "Гарбузик" — 225 грн.
Адреса: вулиця Івана Мазепи, 18/29
Режим роботи: з понеділка по четвер з 10:00 до 20:00, у п'ятницю, субота та неділю з 10:00 до 21:00.
Кафе "Альпака"
У кафе "Альпака" на Жилянській цієї осені в меню додали страви з цукіні, сніданки з ягодами та гарячі напої. Можна замовити гарбузовий лате, який готують з соком свіжого гарбуза, шрі-ланкійською корицею, бадяном та гвоздикою. До десертів смакуватиме обліпиховий, малиновий або імбирний чай.
Меню та ціни:
- Цукіні оладки з зеленим айолі — 245 грн;
- Сезонний салат з томатами — 245 грн;
- Сирники з ягодами — 245 грн;
- Гарбузовий лате — 135 грн;
- Чай Масала — 125 грн;
- Чай обліпиховий — 135 грн;
- Чай малина-персик — 135 грн;
- Чай імбирний — 135 грн.
Адреса: вулиця Жилянська, 43
Режим роботи: з понеділка по четвер з 8:30 до 21:30, у п'ятницю з 8:30 до 22:00, в суботу та неділю з 10:00 до 22:00.
Ресторан "Товста качка"
Ресторація сучасної української кухні "Товста качка" на Прорізній зробила головними інгредієнтами сезонного меню кавун та інжир. У стравах відчувається свіжість кавуна і солодкість інжиру. Крім того, в осінній вечір тут можна підняти настрій авторським коктейлем. В закладі кажуть, що сезонні моменти короткі, тож не пропустіть можливість спробувати смаколики.
Меню та ціни:
- Салат з вугром та інжиром — 398 грн;
- Салат з кавуном, молодим сиром та базиліково-м'ятною заправкою — 236 грн;
- Диня з копченою качкою — 226 грн;
- Інжир запечений з сиром, медом та горіхами — 286 грн;
- Інжирний тарт з морозивом — 284 грн;
- Чай "Груша-імбир" — 154 грн.
Адреса: вулиця Прорізна, 15А
Режим роботи: щодня з 11:00 до 22:30.
"PapaFeta"
Ресторан грецької кухні "PapaFeta", який знаходиться в історичному центрі столиці, підготував осінні пропозиції та додав новинки в меню. Вони почали діяти з 1 жовтня. Можна замовити запечений перець та баклажан з мусом із фети, виноград із сиром брі, салат "Ніреас" зі стручковою квасолею, цукіні та перцем тощо. До 15:00 в закладі діє 20% знижка на усі позиції меню, а на нові страви — 20% незалежно від часу.
Меню та ціни:
- Запечений перець з фетою — 235 грн;
- Салат з баклажаном гриль — 215 грн;
- Виноград із сиром Брі — 196 грн;
- Запечені томати з сиром — 195 грн;
- Мелідзанасалата — 97 грн.
Адреса: вулиця Олесі Гончара, 67
Час роботи: з 10:00 до 22:00.
Кафе "JUJU"
В кафе "JUJU" неподалік Хрещатика додали у меню колекцію осінніх страв. Це качине філе з ароматним персиком, запечений лосось із пюре з зеленого горошку, соте з морепродуктів, вівсянка з лисичками, салат з ростбіфом та баклажанами тощо.
Меню та ціни:
- Запечений лосось з пюре зеленого горошку — 390 грн;
- Качине філе з персиком — 385 грн;
- Ризотто аль сальто з грибами — 260 грн;
- Салат з томатами та страчателлою — 280 грн.
Адреса: вулиця Євгена Чикаленка, 1-3
Режим роботи: в будні з 9:00 до 21:00, на вихідних з 9:00 до 22:00.
"Milk Bar"
У ресторані "Milk Bar" у жовтні готують сніданок в стилі "Oktoberfest". Це ранкова страва з брецелем, підсмаженими курячими яйцями та білою мюнхенською сосискою. Подають осінній сніданок з маринованою червоною капустою, хрусткими фрі-грибами та картоплею пай. Також можна замовити десерти та каву.
Меню та ціни:
- Сніданок "Oktoberfest breakfast by Dogs & Tails" — 425 грн.
Адреса: вулиця Шота Руставелі, 16
Режим роботи: з 8:00 до 22:00.
Раніше ми писали, які нові заклади відкрилися в Києві у вересні.