Пропонуємо вам дізнатись про нові місця, які відкрились цього місяця, де можна смачно покуштувати та просто гарно провести час. Редакція "Наш Київ" зробила підбірку нових закладів Києва, які вже готові зустрічати своїх гостей.
Boca a Boca Jamoneria на Печерську
На вулиці Немировича-Данченка відкрився ресторан Boca a Boca Jamoneria. До початку повномасштабної війни в Україні заклад працював у тестовому режимі і лише нещодавно його вдалося запустити у повному форматі.
Про це розповіли засновники Boca a Boca Jamoneria.
Заклад працює у форматі ресторану, винного магазину та хамонерії.
Оформленням дизайну ресторану займалося архітектурне бюро Balbek Bureau. На стінах можна побачити картини у сюрреалістичному стилі — це роботи української художниці Рити Майкової.
Що в меню
Гостям Boca a Boca Jamoneria пропонують страви іспанської кухні: гаспачо, крокетос та різні види хамону.
Меню:
- крокетос (хамон, курка, оливка, телячі хвости) — 120–175 грн;
- креветки в часниковому соусі — 240 грн;
- каталонський гаспачо — 130 грн;
- телячі хвости з селеровим пюре — 250 грн;
- підкопчений баклажан на йогуртовій подушці з грибами ерінги — 260 грн;
- куряче філе з овочами — 250 грн.
Час роботи: пн-нд — з 11:00 до 21:00.
Адреса: вул. Немировича-Данченка, 14/13.
Gustoso Fun & Cucina
Італійська кухня в сучасній інтерпритації,ресторан Gustoso Fun & Cucina на вулиці Софіївська,14.
Відчинили свої двері для улюблених гостей у тестовому режимі 11 червня. Працюють щодня з 10:00 до 21:00.
Флософія Gustoso — це комфорт, естетика та враження щодня та в кожній деталі. У ресторані, відтворена атмосфера, дух, вишуканість кухні італійського регіону, властиві найуспішнішим ресторанам Тоскани. Інтер'єр закладу витриманий у справжньому стилі цього регіону Італії. Оливкова гама з панеллю акцентного кольору "бардо".
Традиційна зелень в інтер'єрі, що символізує внутрішній двір тераси італійського житла.
Меню:
- Margherita з соусом песто — 180 грн;
- брускета з моцарелою, томатами та зеленим Песто — 140 грн;
- карпачо із лосося —284 грн;
- спагеті Frutti di Mare —288 грн;
- стейк зі свинячого ошийка з перцевим соусом —284 грн;
- шоколадний фондан з морозивом —140 грн.
Бар:
- Джин Тонік —160 грн;
- Cava Gran Baron Brut біле сухе —140 грн;
- апероль —90 грн;
- Джек Деніелс —130 грн;
- Corona Extra —110 грн.
Час роботи: пн-нд з 10:00 до 21:00.
Адреса: вул Софіївська,14.
Кав'ярня Espressoholic на Подолі
На вулиці Оленівській відкрилася нова кав'ярня мережі Espressoholic.
Про це повідомляється на сторінці закладу у Facebook.
"Ми вирішили, що не обов'язково закінчити ремонт для відкриття кав'ярні. Обов'язковим є запросити друзів та влаштувати вечірку", - розповіли у закладі.
Гостям Espressoholic пропонують класичні кавові напої, а також альтернативу – зокрема на рослинному молоці. Із закусок - солодкі та не солодкі пироги, круасани та десерти.
Меню:
- еспресо — 29 грн;
- допіо — 39 грн;
- латте — 44 грн;
- апельсиновий капучіно — 62 грн;
- аеропрес — 49 грн;
- велика фільтр-кава — 35 грн;
- круасан із гуакамоле — 45 грн;
- брауні Espressoholic — 40 грн.;
- пиріг Espressoholic — 59 грн.
Час роботи: з 8:00 до 21:00.
Адреса: вул. Оленівська, 12.
Кав'ярня Takava на Жилянській
Затишне місце,яке ідеальне для Ваших зустрічей за ароматною кавою та смачними десертами.
Інтер'єр кав'ярні Takava виконаний у стилі сучасного мінімалізму. Цегляні стіни, меблі та оздоблення з натурального дерева світлих порід, м'які дивани та крісла в сірих тонах, невеликі столики та оригінальні лампи у вигляді джезв, жива зелень та стіни з множини.
Меню:
- еспресо — 58 грн;
- капучино — 68 грн;
- лате — 78 грн;
- фільтр — 58 грн;
- круасан зі скремблом, грибами і салатом — 198 грн;
- авокадо-тост — 188 грн;
- панкейки із солоною карамеллю — 188 грн;
- сирники зі сметаною й інжиром — 148 грн;
- філе дорадо — 328 грн;
- грибний крем-суп — 188 грн.
Адреса: Жилянська, 75.
Час роботи: 09:00 – 21:00.
Кафе names
Кафе names відкривається на Подолі вже у цю п’ятницю 1 липня,на зараз вже можна забронювати столик.
"Names — це проєкт, створений для того, аби класні люди мали місце для знайомств, нетворкінгу, смачних обідів, сніданків та вечерь, вечірок та натхнення", — розповідають у закладі.
Що в меню
Меню дуже різноманітне,кожен зможе вибрати щось на свій смак:сирники, вівсянка, паста, бургери, бульйон, вегетаріанські позиції.песто, хумус, заправки, соуси готують самі за авторським рецептом шефа. Ціни будуть відомі у день відкриття.
Час роботи: 09:00 до 21:00.
Адреса: Сагайдачного, 23/8.
Шаурма на вугіллі Pervaya Shaur
Pervaya Shaurma – це мережа кіосків із шаурмою, який до повномасштабного вторгнення Росії працював у Маріуполі. Після вимушеного переїзду в Київ власники відкрили новий кіоск на Троєщині. Слоганом називають "Із Маріуполем у серці": "Ми віримо у перемогу та що незабаром зможемо повернутися до нашого рідного міста. А поки що знову зібралися, щоб продовжити будувати компанію, про яку мріяли, маючи за спиною великий досвід і теплі спогади в серці".
Меню:
- шаурма Фірмова — 85 грн;
- шаурма Сирна — 95 грн;
- шаурма Грибна — 95 грн;
- шаурма подвійне м’ясо — 115 грн;
- шаурма чорна гостра— 90 грн;
- лаваш Сулугуні — 135 грн;
- картопля фрі — 30 грн;
- Coca-cola — 18 грн;
- Fanta — 18 грн;
- Sprite — 18 грн.
Адреса: вул.Теодора Драйзера 4.
Час роботи: з 10:00 до 22:00.
Бріош-бістро "Джакузі"
Власники кафе "Косатка" перезапустили у Києві бріош-бістро "Джакузі" з фонтан-баром та бріош-сендвічами. Про це повідомили на сторінці закладу в Instagram.
Заклад перезапустили на початку червня — у серпні 2021 року команда "Джакузі" взяла паузу для реновації закладу та оновлення меню. Бістро облаштували на цокольному поверсі по вулиці Велика Житомирська. Всередині приміщення прикрасили плиткою, високими столиками та барними стільцями усе це доповнили теплим освітленням. Декілька місць облаштували і надворі біля входу.
У "Джакузі" встановили фонтан із коктейлів, у який щотижня наливають фірмовий напій. А на барі готують класичні італійські та американські напої у власній інтерпретації.
Що стосується їжі, то у бістро пропонують сніданки (до 16:00), бріош-бургери, а також салати, супи, основні страви і солодке.
Меню:
- американський сніданок — 195 грн;
- сирники з ванільним та вишневим соусом — 175 грн;
- омлет і чеддер — 135 грн;
- шніцель — 175 грн;
- стейк із капусти — 195 грн;
- ребра телячі топлені — 255 грн;
- бріош-бургер "Філадельфійський чізстейк" — 195 грн;
- бріош-бургер "Цезар" — 195 грн;
- суп дня (до 16:00) — 105 грн;
- брауні — 115 грн;
- коктейль Jacuzzi Garibaldi — 150 грн;
- коктейль Whiskey Sour — 195 грн;
- коктейль Crem Soda — 95 грн;
- коктейль Americano — 155 грн;
- коктейль Negrone Blanco — 175 грн;
- коктейль Boulvarder — 195 грн;
- сидро — 80 грн;
- вино — від 150 до 195 грн;
- еспресо — 45 грн;
- лате — 70 грн;
- фільтр кава — 65 грн.
Адреса: вулиця Велика Житомирська, 25/2.
Режим роботи: 11:00 - 21:00.
Ресторан VANO IVANO на Теремках
VANO IVANO відкриває ще один заклад своєї мережі на Теремках. Інтер'єр ресторану перенесе вас в частинку сонячної Грузії і наповнить своїм істинним домашнім колоритом такої гостинної країни. Щоб дати можливість гостям ресторану відчути інтер’єр теплим і живим, для оздоблення ресторану були використані традиційні елементи грузинського житла — натуральні матеріали, текстиль в національних кольорах, відповідні аксесуари і своєрідні світильники.
"Страви, які ми готуємо — це саме той смак Грузії, який переплітається із грузинськими традиціями і гостинністю. Яке б вино ви у нас не обрали, воно смакуватиме до будь-якого вашого тосту".
Меню:
- курча тапака — 229 грн;
- м'ясо за грузинським рецептом — 165 грн;
- чашушулі з яловичини та картопляне пюре з беконом — 165 грн;
- сібас з овочевим соте та зепеченим перцем — 215 грн;
- хінкалі з бараниною — 22 грн за штуку;
- великий фірмовий пиріг VANO IVANO — 249 грн;
- шашлик зі свинини — 105 грн.
Адреса: Лятошинського 18б.
Час роботи: з 11:00 до 22:00.