Шаурма стала для киян чимось рідним та звичним. Цю страву можна їсти на сніданок, обід та вечерю й вона ніколи не набридне. Дізнайся, де в Києві шукати найсмачнішу шаурму, яку готують зі свіжого та добірного м'яса.
Шаурма від Nunu
На Печерську, Позняках та Центральному залізничному вокзалі працюють точки Nunu, де готують шаурму зі свинини, курки та яловичини у лаваші власного приготування із цибулею, посипаною сумахом.
В шаурму не додають капусту, також немає традиційного вертела й класичних соусів. Можна замовити бабагануш, різні намазки та індійський хліб роті. Серед напоїв є айран із зеленню, коктейль "Кривава Мері", фруктова вода тощо.
Меню:
- Шаурма курка — 159 грн;
- Шаурма з подвійною свининою — 209 грн;
- Шаурма з яловичиною — 189 грн;
- Шаурма Прайм BEEF — 299 грн;
- Шаурма з куркою тікі масала — 159 грн;
- Сет намазок — 190 грн.
Адреса: вулиця Княжий Затон, 4, вулиця Шота Руставелі, 11, точка на Центральному залізничному вокзалі
Режим роботи: з 10:00 до 22:00
"Центр Шаурми"
Смачну шаурму від переселенців з Маріуполя можна знайти в мережі закладів "Центр Шаурми", які розташовані на Подолі, біля метро "Олімпійська", на Позняках та Троєщині.
Шаурму готують на вугіллі, зі свіжими овочами, маринованими огірками, з фалафелем та фірмовими соусами без майонезу та кетчупу. Також є незвичні поєднання: з перцем халапеньйо та ананасами. Можна зібрати комбо (кебаб, картопля, напій), щоб було смачніше. 7-10 хвилин очікування - і ваш обід або вечеря будуть готові.
Окрім шаурми в меню є картопля фрі, крильця, кебаби, міт бокси. В залежності від закладу, їжу можна взяти з собою або посмакувати в залі.
Меню:
- Шаурма "Фірмова Курка" — 120 грн;
- Шаурма "Асорті Свинина" — 155 грн;
- Шаурма з фалафелем — 160 грн;
- Комбо зі Свинини — 210 грн;
- Шаурма "Фірмова Телятина" — 140 грн;
- Шаурма "Гостра Курка" — 150 грн.
Адреса: вулиця Рональда Рейгана, 4, Нижній Вал, 23, вулиця Велика Васильківська, 66, вулиця Драгоманова, 2-А.
Режим роботи: з 10:00 до 22:00.
"Tbilisuri Шаурма"
"Tbilisuri Шаурма" працює на Теремках та Деміївці. Засновники кажуть, що в них смачно, бо в кожну шаурму вони вкладають душу. У закладі створюють шаурму за грузинською рецептурою, але з українським колоритом, додаючи курятину, свинину або мікс м'яса.
Гостям пропонують м'ясну, веган та виключно сирну шаурму, хрумку картоплю фрі, айран, каву та грузинські лимонади. А для тих, кому завжди мало, є спеціальна пропозиція від Tbilisuri — "Грандіозна шаурма", яка важить 1100-грамів. Можна поїсти в закладі або замовити доставку.
Меню:
- Шаурма по-грузинськи — від 130 грн;
- Шаурма з куркою — від 130 грн;
- Шаурма мікс в хлібі — 150 грн;
- Шаурма з сиром — 120 грн;
- Грандіозна шаурма (1100 г) — 370 грн;
- Лимонад — від 50 грн.
Адреса: вулиця Юлії Здановської, 40, проспект Науки, 21
Режим роботи: з 10:00 до 22:00.
Шаурма в "Avі"
Легендарну "шварму" та інші страви ізраїльської вуличної їжі готують в "AVI". Це мережа закладів, яку відкрив ресторатор Алекс Купер. Їх можна знайти на Великій Васильківській, Басейній, Житньому ринку та в колишньому приміщенні трамвайної диспетчерської, що знаходиться біля Львівської площі.
Шварму подають з куркою, смеш-котлетою, яловичиною, фалафелем та сиром. Також є шварма виключно з овочами або фалафелем. Серед інших начинок — зелень, баклажани, томати, мариновані огірки тощо.
Меню:
- Тель-Авівська Кебаб Сабіх шварма — 199 грн;
- Шніцель шварма — 189 грн;
- Єрусалимська шварма з фалафелем — 179 грн;
- Шварма "Міні Смеш" — 149 грн;
- Класична шварма з сиром Чеддер — 229 грн;
- Шварма "Аві дабл чізі" — 259 грн.
Адреса: вулиця Велика Васильківська, 24, вулиця Басейна, 5-А, Верхній Вал, 16, вулиця Бульварно-Кудрявська, 2
Режим роботи: з 10:00 до 22:00.
Шаурма в "БПШ"
У ресторанах швидкого харчування "БПШ" (де літера "Ш" це "шаурма") пропонують посмакувати смачну страву в лаваші у закладах або замовити доставку. Як зазначили у закладі, "БПШ" - це справжній шаурмовий рай. Готують класичну шаурму, Цезар, asian style, тільки з м’ясом, вегетаріанську.
Мережа активно використовує та популяризує батат замість картоплі. Також його можна знайти в начинках шаурми. У закладі можна замовити боули та комбо меню. У шава-боулі ті ж самі інгредієнти, як в шаурмі, але вони подаються окремо у мисці.
Меню:
- Шаурма Classic — 99 грн;
- Шаурма Asian Style — 169 грн;
- Vegetarian з бататом та гуакамоле — 139 грн;
- Шава-боул з куркою та креветками — 179 грн;
- Classic меню — 179 грн;
- Asian style меню — 249 грн.
Адреса: ВДНГ Urban Park, вулиця Степана Бандери 6, Вокзальна площа 2-А, вулиця Мазепи, 3, вулиця Велика Васильківська, 21, вулиця Нижній Вал 27/20, вулиця Васильківська, 34, вулиця Антоновича 48
Режим роботи: з 10:00 до 22:00.
Шаурма в "М'ясторії" на Софійській площі
У закладі Meat Bar від "М'ясторія" на Софійській площі є безліч страв з томленим відбірним м’ясом, серед яких є і шаурма. Готують у форматі take away та в закладі. Страви також можна взяти з полиць.
Шаурма подається з різних видів м’яса: є куряча, з біфштексом, з кебабом із бараниною. У деяких видах є сир, всюди - свіжі овочі. Вага шаурми від 420 до 440 г. Вегетаріанських або веганських позицій у меню немає.
Меню:
- Шаурма з кебабом із баранини — 220 грн;
- Шаурма з томленою яловичиною — 230 грн;
- Шаурма з біфштексом — 205 грн;
- Шаурма з куркою — 215 грн.
Адреса: вулиця Володимирська, 18/2
Режим роботи: у будні з 09:00 до 21:00, у суботу та неділю з 10:00 до 21:00
Шаурма в Döner Mаркет
Döner Mаркет - це мережа закладів від виробників курячого м'яса "Наша Ряба". Власники позиціюють свою шаурму як ту, яка "нічого не приховує", тобто гості можуть не сумніватися у якості та походженні м’яса.
Видів шаурми та донерів у закладах безліч: фірмова з куркою, яловича, з фалафелем, сирна. До шаурми можна замовити гарніри та напої. Також є пропозиції комбо меню.
Меню:
- Шаурма подвійна з курочкою — 240 грн;
- Шаурма стандартна з яловичиною — 190 грн;
- Шаурма стандартна з фалафелем — 125 грн;
- Комбо меню шаурма стандартна з курочкою — 265 грн;
- Комбо меню шаурма стандартна з яловичиною — 288 грн.
Адреси: безліч локацій у різних районах Києва в ТРЦ або окремих закладах
Режим роботи: з 9:00 до 21:00
Також пропонуємо добірку закладів, де готують запечений та хрумкий фалафель.