Ігристе або вино — класичні напої до новорічного столу. Однак є безліч цікавих рецептів алкогольних напоїв, які можуть їх замінити (чи доповнити).
Пропонуємо 6 цікавих рецептів новорічних коктейлів на різних видах алкоголю, які легко зробити вдома.
Чайний пунш з бурбоном
Інгредієнти:
- 6-8 пакетиків чорного чаю (або 6-8 ч. л. розсипного)
- 150 мл бурбона
- 6 склянок яблучного сухого сидру
- 1 лимон та скибка апельсина для прикрашання
Налийте сидр у глибоку каструлю, доведіть до кипіння. Далі зменште вогонь і варіть сидр на повільному вогні 35-45 хв. Далі зніміть каструлю з вогню і додайте у напій чай та нарізаний лимон. Відкладіть настоятися на 4-5 хв. Додайте 150 мл бурбона, за потреби трішки підігрійте.
Прикрасьте склянки свіжим або сушеним апельсином. Зі святом!
Белліні
Інгредієнти:
- Просеко — 100 мл
- Цукровий сироп — 10 мл
- Лимонний сік — 10 мл
- Персикове пюре (або сироп) — 20 г
Додайте персиковий сироп у склянку для змішування або шейкер. Далі додайте лимонний сік та цукровий сироп. Зверху налийте 50 мл просеко, обережно перемішайте ложкою.
Якщо є сито — процідіть напій та долийте залишок просеко. Смачного!
Хот Тодді з джином
Інгредієнти:
- Джин — 45 мл
- гаряча вода — 150 мл
- Лимонний сік — 15 мл
- медовий сироп — 10 мл
- кориця або скибка апельсина для прикраси
Змішайте джин, лимонний сік та медовий сироп. Далі додайте гарячу воду та перемішайте.
Подавайте з прикрасами або без — святковий настрій буде все одно!
Мімоза
Інгредієнти:
- Ігристе — 75 мл
- Апельсиновий сік або з манго — 30 мл
- Ягоди або скибка апельсина для прикраси
Налити сік, додати ігристе та прикрасити декором. З Новим роком!
Різдвяний негроні
Інгредієнти:
- джин — 30 мл
- лікер Кампарі — 30 мл
- червоний вермут — 30 мл
- паличка кориці
- лавровий лист
- апельсинова цедра
- лід
Настоюйте джин на паличці кориці та лавровому листку 2-3 години. Далі змішайте джин, лікер та червоний вермут разом з льодом, перемішайте. Процідіть або подавайте так разом з апельсиновою цедрою зверху. Гарних свят!
Мічелада
Інгредієнти:
- світле мексиканське пиво — 330 мл
- томатний сік — 25 мл
- соус Табаско — крапля
- лайм
- соєвий соус — 2 ч. л.
- сіль
Налийте в келих томатний сік, вичавіть сік лайму. Додайте соус Табаско та соєвий соус. Перемішайте.
Обережно налийте пиво. Можна перемішати за бажанням для кращого розподілення інгредієнтів. Змастіть краї келиха лаймом, посипте сіллю.
Мексиканської пристрасті на Новий рік!