Корбан програв суд проти загиблого Романа Ратушного і громади Протасового Яру

Геннадій Корбан програв суд проти загиблого Романа Ратушного та громади Протасового Яру. Бізнесмен вимагав прибрати згадки із соцмереж про свою причетність до компанії "Дайтон груп" стосовно забудови Протасового Яру.

Зазначається що суд скасував рішення першої інстанції, коли Солом'янський суд пристав на бік забудовника. Наразі відмовив в задоволенні позову Корбану повністю.

Оскільки позивач Роман ратушний загинув, Верховний Суд дозволив його батькам виступати від імені сина. "Ми дякуємо нашим адвокатам. Дякуємо Суду за справедливе рішення. Дякуємо всім вам, хто прийшов сьогодні в Суд і показав, що справа Роми важлива, а свобода слова є цінністю в нашій країні", — наголосили представники організації, які захищали Протасів Яр.

Геннадій Корбан програв суд проти загиблого Романа Ратушного та громади Протасового Яру.Нагадаємо, що урочище Протасів Яр намагалися забудувати у 2019 році. Після протестів зі сторони громади влітку 2020 року Київрада повернула ділянці статус зеленої зони, а восени того ж року Окружний адмінсуд остаточно скасував дозвіл на будівництво ЖК Tourbillon

У 2022 році, в січні, Верховний суд України ухвалив рішення, яким підтвердив обґрунтованість рішень щодо заборони будівництва на території Протасова Яру.

Столичний активіст та голова ГО "Захистимо Протасів Яр" Роман Ратушний загинув у боях під Ізюмом у червні 2022 року. 

У Протасовому Яру створили мурал на честь Романа Ратушного