Хроніки оборони Києва: з'явився сайт з хронологією подій початку війни (ФОТО, ВІДЕО)

З'явився сайт "Хроніки оборони Києва", де можна подивитися щоденну хронологію оборони столиці та області з 24 лютого по 10 квітня 2022 року. На одному ресурсі історики зібрали тисячі фото та відеоматеріалів про події початку повномасштабного вторгнення.

Хроніки оборони Києва: з'явився сайт з хронологією подій початку війни (ФОТО, ВІДЕО)Ресурс містить близько шести тисяч новинних повідомлень, офіційних та експертних зведень, мап, особистих історій, документальних фото та відео, які висвітлюють події на фронтах, в тилу, на окупованих та звільнених територіях.

Хроніки оборони Києва: з'явився сайт з хронологією подій початку війни (ФОТО, ВІДЕО)

Ми ставили собі за мету зібрати і систематизувати за хронологією та жанрами матеріали, вже оприлюднені на електронних ресурсах, насамперед, українських. Ми розглядаємо цей проєкт як першу масштабну документальну публікацію, яка створить ґрунт для подальшої роботи дослідників і журналістів, надасть можливість відновити та впорядкувати свої уявлення про історію війни і оборони Києва всім, хто пережив ці події або просто цікавиться ними.

З яких розділів складається ресурс "Хроніки оборони Києва":

  • Розділ "Події": містить понад 1300 новинних повідомлень;
  • Розділ "Ситуація": містить понад 450 щоденних оглядів про події на фронтах Київської, Чернігівської та Сумської областей;
  • Розділ "Мапи": містить близько 300 щоденних мап бойових дій на Київському, Чернігівському та Сумському напрямках;
  • Розділ "Історії": містить близько 400 текстів і відеоматеріалів про події на фронті та на окупованих територіях Київської області;
  • Розділ "Фото": містить понад 3 тисячі фотографій, які показують події війни у Києві та Київській області;
  • Розділ "Відео": містить близько 400 відеоматеріалів про події війни у Києві та Київській області. 

Хроніки оборони Києва: з'явився сайт з хронологією подій початку війни (ФОТО, ВІДЕО)Проєкт упорядкував історик, науковий співробітник Музею історії Києва, Віталій Нахманович. Сайт створили задля всебічного ознайомлення з історією російсько-української війни.

Раніше ми писали, що український режисер Алан Бадоєв завершив роботу над документальним фільмом "Довга Доба" про останній мирний день 23 лютого і перший день повномасштабного вторгнення.

У Києві презентували книгу про феномен Володимира Зеленського