Фонд Повернись живим придбав 10 безпілотних комплексів PD-2 для ЗСУ
Фото: facebook.com/ukrspecsystems

Український фонд "Повернись живим" реалізував найдорожчий проєкт у своїй історії. Волонтери придбали для української армії 10 безпілотних комплексів PD-2 загальною вартістю 300 мільйонів гривень.

Про це розповіли на Facebook-сторінці фонду. 

Фонду вдалося зібрати близько 8,5 мільйонів доларів на купівлю: 

  • 20 літаків PD-2;
  • 10 автівок-наземних станцій, переобладнаних у пересувні командні пункти управління.

"Ці літаки — головні очі нашої артилерії з дальністю роботи до 200 кілометрів. Вони можуть ефективно виявляти, проводити цілевказання та коригування вогню як сучасних західних систем, так і того озброєння, яке є в українського війська сьогодні", — розповів директор фонду Тарас Чмут. 

Що відомо про безпілотні комплекси PD-2?

PD-2 — це багатоцільові розвідувальні безпілотні комплекси від української компанії UkrSpecSystems, оснащені двигуном внутрішнього згоряння, що дозволяє виконувати польоти з радіусом у понад 200 км. Сумарна протяжність маршруту PD-2 на одному баку може складати 1000 і більше км. При цьому, для взлету літаків не потрібен аеродром — вони мають шасі і взлітають вертикально. 

PD-2 може працювати у повітрі до 12 годин. Безпілотники також обладнані камерами з п'ятикратним оптичним зумом на тепловізорі та денною камерою зі збільшенням до 30 крат. Тобто літак зможе чітко визначати координати об'єктів на відстані понад 5 км. 

Окрім того, українські безпілортники максимально захищені від дії ворожого РЕБу та може автоматично відслідковувати переміщення цілей. 

"А тепер, певно, найголовніше. Ці комплекси, так, всі 10, потраплять до рук досвідчених, професійних пілотів. І тут все просто: PD-2, придбані за мільйони народних грошей, — це безпілотники оперативно-тактичного рівня. Їх не можна використовувати в неумілих руках і на будь-які цілі. PD-2 коригуватимуть стратегічно важливі удари, що їх здійснюватимуть, зокрема, "Точка-У" та американська ракетна артилерійська система HIMARS", — додали у фонді. 

 
Фонд "Повернись живим" придбав 10 безпілотних комплексів PD-2 із пересувними наземними станціями,

❗️❗️❗️Найдорожчий проєкт в історії Фонду. Ми придбали 10 безпілотних комплексів PD-2 із пересувними наземними станціями, загальною вартістю приблизно у 300 000 000 гривень, або 8,5 мільйонів доларів🔥💪 За ці по-справжньому великі НАРОДНІ кошти Фонд купив: — 20 літаків PD-2; — 10 автівок-наземних станцій, переобладнаних у пересувні командні пункти управління. І це — перемога державного рівня та кожного з вас, тому що: ✔️PD-2 — це багатоцільові, найперше, РОЗВІДУВАЛЬНІ безпілотні комплекси вітчизняного виробництва. Розроблені українськими «UkrSpecSystems», вони не просто зконструйовані нашими — вони буквально зроблені в Україні. ✔️Ці безпілотники — одні з кількох БПЛА українського виробництва з радіусом польотів у понад 200 кілометрів. PD-2 має двигун внутрішнього згоряння, відтак, у порівнянні з електричними літаками, долає значно більші дистанції. ✔️Сумарна протяжність маршруту PD-2 (на одному баку!) може сягати 1000 і більше кілометрів. ✔️Для взлету PD-2 не потрібен аеродром. Ці БПЛА мають шасі і злітають ВЕРТИКАЛЬНО. ✔️PD-2 може працювати у повітрі до 12 годин. До пів дня розвідки — це ТОП. Ні, це вогонь! ✔️БПЛА обладнані якісним цільовим навантаженням. Їхні камери (ВЛАСНОГО виробництва) мають п’ятикратний оптичний зум на тепловізорі і збільшення на денній камері до 30 крат. Що це дає? PD-2 може ЧІТКО визначати координати об’єктів у кадрі на відстані понад 5 кілометрів ✔️ PD-2 використовує військові стандарти зв'язку з псевдовипадковим перелаштуванням робочої частоти (ППРЧ), максимально захищений від дії ворожого РЕБу, і це робить його стійким до подавлення як навігації, так і каналів керування. ✔️PD-2 автоматично відслідковують переміщення цілей. Якщо, скажімо, російський танк буде рухатися у кадрі — камера БПЛА автоматично може рухатися за ним. 💙💛А тепер, певно, НАЙГОЛОВНІШЕ. Ці комплекси, так, всі 10, потраплять до рук досвідчених, професійних пілотів. І тут все просто: PD-2, придбані за мільйони народних грошей, — це безпілотники ОПЕРАТИВНО-ТАКТИЧНОГО рівня. Їх НЕ МОЖНА використовувати в неумілих руках і на будь-які цілі. PD-2 коригуватимуть стратегічно важливі удари, що їх здійснюватимуть, зокрема, «Точка-У» та американська ракетна артилерійська система HIMARS. Дякуємо за підтримку! І рухаємося далі😎 Вже зовсім скоро покажемо вам результати роботи PD-2 на передовій й розкажемо про наш новий масштабний проєкт. Команда Фонду «Повернись живим»

Posted by Повернись живим on Thursday, June 23, 2022

Нагадаємо, що на честь свого Дня народження Сергій Притула оголосив мегазбір на три безпілотники Bayraktar для української армії. За тиждень команда Фонду Сергія Притули планувала зібрати 500 мільйонів гривень. 

Спротив російській окупації, день 121