Места 03.08.2018

Міжнародний день пива: де можна відсвяткувати

Міжнародний день пива відзначається у першу п’ятницю серпня. Так вирішив власник пивного бару Джесс Авшаломов і провів десятиліття тому перше свято.

День пива
Фото: cloudfront.net

Міжнародний день пива протікає активно: учасники збираються зі своїми друзями, пригощають одне одного пивом, дегустують нові смаки, пробують пиво, зварене за рецептами інших культур, вітають тих, хто відповідає за виробництво та подачу.

Зазвичай така традиція спостерігається у США та Західній Європі, де Міжнародний день пива справді має інтернаціональний характер. В Україні ж до свята подекуди можна зустріти знижки або тематичні події у пабах, барах та ресторанах. Наша редакція підготувала для вас список місць, які варто відвідати саме сьогодні.

«Пиваріум»

Де знаходиться: проспект Перемоги, 31
Сайт: pivarium.com.ua

Приватна броварня має 15 видів крафтового пива та пропонує тим, хто не може визначитися зі смаком, спробувати дегустаційний набір. Вечорами тут грає жива музика. «Пиваріум Карамельне», «Пиваріум Кавове», Chocolate Porter та багато інших видів мають цілком оригінальний смак. Заклад святкуватиме Міжнародний день пива: кожен гість при бронюванні столика отримає келих у подарунок.

Театр пива «Правда»

Де знаходиться: вул. Хрещатик, 46А
Сайт: pravda.beer

Театр пива «Правда» відомий своїми чудернацькими назвами пива: Putin Huilo, «Червоні очі», «Львівський народний ель», «Той, що пройшов крізь вогонь» та інші. Це пиво проходить подвійну ферментацію, тобто бродить вдруге уже в пляшці. Але зберігається, на відміну від пива інших виробників, півроку чи навіть рік.

«РічПорт»

Де знаходиться: Поштова площа, 3б
Сайт: facebook.com/RiverPortKiev

На набережній Дніпра розташовується «РічПорт». Заклад може почастувати вас вісьмома видами власного пива: у меню навмисне зазначено, яка закуска пасує до якого виду пива. Разом із краєвидом, який можна споглядати з тераси, ресторан приваблює і своєю атмосферою.

«Крапка. Кома». Змістовне пиво 

Де знаходиться: вул. Здолбунівська, 3Г
Сайт: krapka.beer

18 сортів пива мають назву на честь української фольклористики або ж певних подій, що запам’яталися працівникам закладу. Наприклад, пиво «Я їду додому» отримало свою назву від пана, що проживав тоді у Кракові, а смак імбирного пінного нагадав йому про рідний Київ. Найбільш коротка назва у пива «Ох». Цікаво, що то? Завітайте.

Бар-пивоварня «Лісопилка»

Де знаходиться: вул. Старосільська, 1Е
Сайт: lisopylka.com

Розпочата із великої мрії справа переросла у дещо більше: власну пивоварню та бар. Експериментальні сорти пива стоять нарівні із класикою: Ipanema, Milk Stout, Blanche de Blanche, Imperial Stout, Artisan Pilsner та багато іншого. Також випускають і лімітоване пиво, їх усього три сорти: Hay Day, His Darkness та Sour Vine. Пиво Varvar можна придбати у пляшках або взяти на розлив у барі «Лісопилка».

«Ципа» Craft Pub

Де знаходиться: вул. Велика Житомирська, 27, вул. Ярославів Вал, 16А, Бессарабський ринок
Сайт: tsypa.beer

Справжнє гуцульське пиво народжується у гуцульському селі Кваси, звідки шириться усією Україною. В основу цього напою лягає справжня джерельна гірська вода. Частина сортів пива має назву гір «Говерла», «Драгобрат», «Чорна гора». Інші розповідають про життя Ципи: «Ципа під травов», «Ципа самотня», «Ципа червона».

«Солом’янська броварня»

Де знаходиться: площа Солом’янська, 2Б, Андріївський узвіз, 28А
Сайт: solobeer.kiev.ua

Броварня варить класичні сорти пива, які відомі кожному поціновувачу цього напою: American Amber Ale, Golden Ale, Pilsner, Weissbier, Imperial Stout. Пивовари дотримуються «Баварського закону про чистоту пива» 1516 року, а тому використовують саме німецький солод та гіркий хміль, чеський духмяний хміль та інші якісні продукти для виготовлення свого пива.

Пам’ятайте, що:

  • Пиво завжди подається холодним. Ідеальна температура для пива — 6-12 ° С;
  • Пиво наливають двома способами: напій ллється по стінці, не утворюючи пінки, або напій наливається у центр келиха, аби утворилася густа піна, та доливають решту після того, як піна вляглася.
  • До пива можна придбати закуски, але зважайте на те, що хміль подразнює апетит — можна з’їсти забагато і не помітити;
  • Норма випитого за вечір пива — три келихи. Ніякої шкоди середньостатистичній людині не принесе 0,5 л хмільного напою.

Відстежити скільки часу залишилося вам терпіти в очікуванні свята наступного року можна буде тут.

І пам’ятайте: «Краса лежить в руках у того, хто тримає пиво».

Читайте також: «Як обрати коворкінг: 7 практичних порад».

0%
0%
0%
0%
Такий email не зареєстровано у системі
Введите свой электронный адрес, на который мы отправим вам новый пароль.
Поле не должно быть пустым и содержать кириллицу
Спасибо!

Ваше сообщение принято.

Сожалеем :(

Во время обработки что-то пошло не так.

Bы можете отправить сообщение на электронный адрес betatest@nashkiev.com