Тренди сезону осінь-зима 2023/24

Сьогоднішня мода здатна задовольнити смаки будь-якої аудиторії, адже на одному подіумі зустрічаються ніжні образи в естетиці балеткору та готичні чи абсолютно гранжеві комбінації початку 2000-х. 

Проте у фешн-індустрії є свої закони та свої тенденції, опираючись на які, дизайнери визначають наступний модний сезон. 

Про головні тенденції сезону осінь-зима 2023/24 та про знакові речі, що варто придбати до свого гардероба, розповідає “Наш Київ”.

Нульові

Протягом останнього року саме нульові визначають головні тренди сезону. Ось чому ми все ще купуємо штани-карго, обираємо довжину міні, обтислі кардигани на голе тіло та мотоциклетні куртки.

Нульові - тренд сезону осінь-зима 2023/24

Все це залишається з нами ще на один сезон, тож не ховайте ці речі далеко.

Щоправда, нинішньої осені дизайнери пропонують акцентувати увагу не на культових речах, а саме на впізнаваних аксесуарах нульових: футуристичних окулярах, натільних ланцюгах, масивних прикрасах та блискучих сумках.

Нульові - тренд сезону осінь-зима 2023/24

Білизняний стиль

Прямісінько з минулого десятиліття, а для декого і з учора, білизняний стиль у новому сезоні не обмежується сліпдрессами на тонких бретелях. 

Білизняний стиль - тренд сезону осінь-зима 2023/24

Дизайнери пропонують боді з мереживним оздобленням, шовкові труси на високій посадці, корсети та ніжні прозорі ліфи; панчохи, що навмисно виглядають з-під спідниці чи сукні, додаючи образу неприкритої сексуальності. 

Для більшого контрасту такі речі міксуйте з грубою шкірою, товстою вовною та цупким трикотажем.

Білизняний стиль - тренд сезону осінь-зима 2023/24

Плечі сили 

Акцент на плечі — прийом, який дизайнери підтримали майже одноголосно. 

Плечі сили - тренд сезону осінь-зима 2023/24

Чи то реверанс у бік феміністок, чи прагнення догодити бодіпозитивній течії та шляхом збільшених плечей урівноважити збільшені талії — хто знає. 

Проте види акцентних плечей у цьому сезоні є на будь-який смак. Хтось прикрасив плечі рюшами та камінчиками, хтось екстремально звузив талію, а хтось взяв на олівець прийом з 80-х, додавши яскравих принтів та колорблокингу.

Плечі сили - тренд сезону осінь-зима 2023/24

Костюми

Мода на жіночі костюми міцно закріпилась ще з часів коронавірусної пандемії, коли ми стали обирати речі вільного силуету в гардеробі та особистий комфорт.

Костюми - тренд сезону осінь-зима 2023/24

З того часу об'ємні костюми із піджаками та штанами стали чи не головним елементом в аутфіті сучасної жінки.

Проте цього сезону, опираючись на тренди бодікору, дизайнери пропонують придивитися до приталених варіантів, у яких читається впевненість та сексуальність одночасно. 

Костюми - тренд сезону осінь-зима 2023/24

Жакет замість сукні 

Хіба це не досконала сексуальність? Багато дизайнерів вважають, що так! У цьому сезоні жакет-сукня підкорив не один подіум, демонструючи свою універсальність.

Жакет - тренд сезону осінь-зима 2023/24

Найбажаніші моделі оверсайз. У такому можна вийти з дому, притиснувши одяг ременем та взувши високі чоботи.

Щоб завершити образ, використовуйте чорні напівпрозорі колготки.  А якщо хочеться зробити його більш повсякденним, не поступаючись сексуальності, вдягніть під низ худі. І жодних штанів: це важливо! 

Жакет - тренд сезону осінь-зима 2023/24

Кейпи

Реверанс стилю old money та ода непрактичності. У цьому сезоні на модних подіумах кейпів та їхніх варіацій було вдосталь.

Ми бачимо светри-кейп, сукні-кейп, жакети та навіть бомбери. Проте в одному всі вони були схожі — це елемент багатошарового образу.

Кейпи - тренд сезону осінь-зима 2023/24

Сам по собі кейп доволі непрактичний. Він не рятує від холодної погоди та незручний у використанні.

Але коли йдеться про моду, комфорт та практичність завжди відходять на другий план. Тож сміливо обирайте для себе кейп на перші холоди та поєднуйте його з трикотажними костюмами.

Кейпи - тренд сезону осінь-зима 2023/24 

Хутро

Хутро вже давно стало невіддільною частиною сезону осінь-зима, навіть там, де його першочергова роль зовсім незначна.

Хутро - тренд сезону осінь-зима 2023/24

Але зараз дизайнери інтерпретують його трохи інакше. Нинішньої осені це не просто об'ємні шуби та пальта з хутряним оздобленням, а й накидки, кейпи, манто, що одягають поверх суконь та ніжних шовкових костюмів. 

Водночас не слід забувати й про аксесуари. У тренді будуть пухнасті сумки та взуття.

 Хутро - тренд сезону осінь-зима 2023/24

Пірʼя

Здавалося б, що може бути більш вечірнім, ніж пірʼя? Ми звикли, що пір'їнами декорують лише вечірній одяг чи тематичні речі для спеціальних подій. Проте тепер дизайнери пропонують одягати цей аксесуар не лише на свята, але й у робочі дні. 

Пір'я - тренд сезону осінь-зима 2023/24

Звісно, це не повинно бути боа чи шлейф із пірʼя на сукні. Достатньо лаконічного пера на лацканах жакета чи аплікації з тканини на простих, на перший погляд, штанах та блузах.

Ошатні варіанти так і залишаються для важливих подій чи святкувань, тут без змін.

 Пір'я - тренд сезону осінь-зима 2023/24

Рукавички

Напевно, найпопулярнішим аксесуаром минулих тижнів моди можна назвати рукавички. Це можуть бути мереживні моделі, шкіряні, класичні вовняні та ультрамодні неонові чи металізовані. 

Рукавички - тренд сезону осінь-зима 2023/24

В образах з нового сезону рукавички стали продовженням одягу. Вони можуть заходити під короткий рукав сукні чи блузи або ж ховатися під їхнім мереживом.

Найцікавіші комбінації вийдуть на контрасті з яскравими кольорами та чорним фоном, або ж з металізованими фактурами рукавичок у лаконічному, майже діловому, образі. 

Рукавички - тренд сезону осінь-зима 2023/24

Ремені 

І знову знаковий аксесуар з 2000-х. У сезоні осінь-зима 2023/24 дизайнери пропонують підкреслювати ременями на талії все — від блуз до пальта. І чим більше ременів, тим краще.

Ремені - тренд сезону осінь-зима 2023/24

Ремені можуть бути будь-якої форми та дизайну:  мінімалістичні, корсетні, широкі, з пряжкою, лаковані, металеві тощо.

Але за кольором майже у всіх колекціях вони виключно чорні чи темно-коричневі.

Ремені - тренд сезону осінь-зима 2023/24

Це головні тренди сонцезахисних окулярів сезону