У Києві пройде V Міжнародний музичний фестиваль О-Fest 2017
Фото: постер заходу (Facebook)

Пятий, ювілейний Міжнародний музичний фестиваль оперети, опери та мюзиклу "О-Фест" протягом двох днів буде проходити у Києві (11 червня) та Бучі (10 червня). Про це повідомляється на соціальній сторінці заходу у Facebook.

Фестивальні події відбуватимуться у класичному форматі — на основній сцені Національної оперети України та open-air у мальовничому парку міста Буча (вул. Інститутська, 56), на знаменитому Співочому полі (вул. Лаврська, 25), біля Київського національного академічного театру оперети (вул. Велика Васильківська, 53/3).

Зазначається, що у фестивалі беруть участь провідні артисти, музиканти та диригенти з Азербайджану, Білорусі, Болгарії, Грузії, Італії. Казахстану, Китаю, Литви, Молдови, Польщі, Румунії, Словаччини, США, Швейцарії, України.

Традиційно "О-Фест" відвідають почесні гості — надзвичайні і повноважні посли країн-учасниць, керівники, диригенти та артисти провідних музичних театрів світу, знамениті виконавці і музиканти, відомі політики та представники влади, знані діячі культури і мистецтва.

"Для Національної оперети України "О-Фест" важливий тим, що дає перш за все художнє, професійне зростання артистів, сприяє обміну досвідом, взаємодії вокалістів різних вокальних шкіл із різних країн... А для глядачів це прекрасне шоу! Український глядач має змогу побачити і почути світових зірок, виконавців оперети, опери, мюзиклу наживо! Фестиваль сприяє широкій популяризації жанру оперети, до того ж це ефективна реклама Національної оперети в Україні і у світі. Фестиваль класичної музики — ознака високої культури міста, держави. Фестиваль класичної музики звеличує культуру країни”, — вважає Богдан Струтинський.

Нагадаємо, вранці 8 червня відбулася неформальна зустріч представників міської влади зі ЗМІ. Говорили про громадський бюджет: чи вдалося столиці освоїти 50 мільйонів, виділених цього року на реалізацію проектів киян, і чи матиме ця ініціатива продовження.