Фалафель та мінестроне: київських школярів годуватимуть по-новому
Киевских школьников будут кормить по-новому. Фото: "Вечерний Киев"

У школах Дніпровського району столиці стартував експеримент щодо поліпшення харчування. Про це повідомляє прес-служба райадміністрації.

Тестують нові меню в двох навчальних закладах: спеціалізованій школі №246 та гімназії №191 ім. П. Тичини. А вдосконалити і урізноманітнити шкільні обіди узявся відомий кулінар і переможець шоу "МастерШеф" Євген Клопотенко.

Кулінар отримав грант на написання та впровадження збірки рецептів для приготування страв у навчальних закладах. На його думку, шкільні обіди, що є зараз, давно застаріли, адже ці рецепти були написані ще в 50-х роках минулого століття.

Клопотенко має намір зробити шкільне харчування більш здоровим: змінити термообробку, використовувати менше олії, більше запікати. Наприклад, овочі для супів будуть не зажарювати, а відразу відправляти у воду. Таким чином, замість звичайного "шкільного" овочевого супу вийде італійський мінестроне. А зі звичайної квасолі кулінар пропонує зробити аналог фалафелів.

На думку Клопотенка, зі шкільного раціону слід прибрати тушковану печінку, гуляш з підливою, запіканку з макаронів, калорійну манну кашу з грудочками, кисіль з крохмалем. А ще необхідно переглянути меню шкільного буфету, прибравши звідти солодку газовану воду і шоколадні батончики.

До речі, не так давно ми поговорили з Євгеном Клопотенко про шкільні обіди, користь ринків, улюблені ресторани столиці та смачну шаурму.