З'явився рейтинг шкіл України за результатами НМТ-2023: хто його очолив

Інформаційний освітній ресурс "Освіта.ua" оприлюднив рейтинг закладів загальної середньої освіти України. Його формували згідно з результатами національного мультипредметного тесту, отриманими випускниками у 2023 році.

Зазначається, що цьогоріч поріг з української мови не подолали лише 0,09% учасників. Для порівняння, у 2021 році таких учнів було 7,45 %.

Очолив рейтинг Львівський фізико-математичний ліцей-інтернат при Львівському національному університеті імені Івана Франка. Середній бал учнів за результатами НМТ там складав 183. На другому та третьому місці опинилися навчальні заклади Чернівецької області.

Зокрема, до першої десятки увійшли шість закладів Києва: четвертою стала приватна науково-дослідницька школа "Базис", п'ятим — Природничо-науковий ліцей №145, шостою — школа "Оптіма", сьомим — ліцей "Престиж", восьмим — ліцей Інтелект, десятим — Український фізико-математичний ліцей КНУ імені Т. Шевченка.

Цього року НМТ проводили у формі компʼютерного тестування із завданнями лише з закритою формою відповіді.

Тест складався із трьох предметів: двох обовʼязкових (українська мова і математика) та одного предмета на вибірю. Обрати можна було історію України, біологію, фізику, хімію, іноземну мову.

Повний рейтинг топ-200 шкіл України можна переглянути за посиланням

Нагадаємо, Володимир Зеленський презентував застосунок для школярів та вчителів "Мрія".

Керівника київської школи викрили на розтраті 1 млн грн