З'явився онлайн-конструктор для відбудови будинків Київщини в автентичному стилі

Архітектурне бюро Balbek Bureau запустило безкоштовний онлайн-конструктор RE:Ukraine Villages для відбудови сільських будинків Київщини в автентичному стилі. 

Про це команда проєкту повідомила в Facebook. 

"Від початку повномасштабного вторгнення Росії тисячі сільських будинків України були пошкоджені або повністю зруйновані. Одне із завдань RE:Ukraine Villages – зберегти сформований органічний образ українських сіл та не дати стерти його типовою забудовою", – зазначають у Balbek Bureau.

За допомогою RE:Ukraine Villages можна отримати готову інструкцію з відбудови житла у вигляді PDF-файлу з планами, кресленнями, розгортками фасадів і рекомендаціями оздоблювальних матеріалів.

На сайті конструктора доступний вибір географічного розташування будинку, метражу і планування, виду покрівлі, веранди, обрамлення вікон, а також кольору і матеріалів.

Загалом пропонується понад 200 мільйонів варіантів будинків.

Фото: RE:Ukraine Villages
Фото: RE:Ukraine VillagesВтілення ідеї створити такий онлайн-конструктор почалося з експедиції селами деокупованої Київщини в червні 2022 року. Завдяки практикам digital-архітектури фахівцям Balbek Bureau вдалося сформулювали дизайн-код будинків, який ліг в основу проєкту.

Раніше ми писали, що український бренд "Витвори" презентував онлайн-конструктор вишиванок, у якому можна створювати сорочку на свій смак. 

Відбудова Києва: як відновлюють багатоповерхівки, що постраждали від ракетних обстрілів