Чат-бот
Фото: unsplash.com

Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій запустило у Telegram чат-бот Minre_1548_Help_Bot для надання допомоги українцям, які постраждали через російське вторгнення. Про це повідомляє пресслужба міністерства. 

Насамперед цей чат-бот створили для звернень українців, які потребують евакуації чи гуманітарної допомоги. Але їм також зможуть скористатися українці, яких примусово депортували до росії або інших країн, і які хочуть повернутись додому.

Щоб скористатися чат-ботом, потрібно залишити свій контактний номер телефону, після чого із заявником зв’яжеться представник Мінреінтеграції. У міністерстві запевнили, що вони не передають персональні дані заявників третім особам, і використовують їх лише для зворотного зв'язку та надання адресної допомоги, і тільки зі згоди людини.

Також у Мінреінтеграції нагадали, що вони продовжують координувати евакуацію населення з територій, де ведуться бойові дії, тимчасово окупованих та деокупованих територій. Українці, які потребують допомоги, можуть зателефонувати на гарячу лінія відомства з кризових питань 15-48, яка працює цілодобово. Також можна звернутися через месенджери WhatsApp, Telegram та Viber за номером +38 (096) 078 84 33.

"Нагадаємо, Мінреінтеграції працює над організацією безкоштовного гуманітарного евакуаційного маршруту для примусово вивезених до рф українців за напрямом Естонія – Латвія – Литва – Польща", — додали там.

Бандерятка та патріотики: в Telegram тепер є "файна українська" мова