Пальне на АЗС України

Розробник з Кропивницького створив Telegram-бот PetrolAlertUA, який повідомляє про наявність пального на заправках в українських містах.

Бот відстежує наявність пального на АЗС найбільших українських мереж та одразу ж повідомляє користувачам, коли воно з'являється на певній заправці. Дані беруться від самих мереж АЗС — бот просто збирає інформацію, яку ті публікують у відкритому доступі. Зараз він опрацьовує дані заправок WOG, OKKO, ANP та SOCAR, але згодом будуть додаватись й інші мережі

Щоб отримувати сповіщення від PetrolAlertUA, потрібно налаштувати бота під свої потреби: обрати свій регіон, місто, тип пального (бензин, дизель, газ або кілька варіантів одночасно). За потреби налаштування можна змінити. Коли пальне з'являється на АЗС, бот надсилає користувачу повідомлення про це з адресою заправки та типом пального, що є в наявності.

"У зв’язку із дефіцитом пального, довелось використовувати додатки мереж АЗС і карти додатка "ЛУН Місто" для пошуку станції, де міг би заправити своє авто. Але такий спосіб виявився трохи не зручним: доводилось постійно сидіти на картах і регулярно проклікувати всі станції на карті. Тому вирішив автоматизувати дану рутину для себе, але згодом переробив проєкт і для решти українців», — розповів автор проєкту Роман Багатий в коментарі AIN.UA.

Паливна криза: в Україні почали перевіряти АЗС через завищені ціни