Пиво
Фото: unsplash.com

Українська броварня Rebrew, що розташована у Броварах, випустила нове пиво Minerva Hazy Pale Ale на підтримку митців та діячів культури, що захищають Україну зі зброєю в руках.

Пиво Minerva — це соковитий світлий ель з охмеленням Simcoe та Mosaic, що має міцність (ABV) — 5%, щільність (OG) — 13.5% та гіркоту (IBU) — 10. Прибуток від продажів цього пива будуть перераховувати на підтримку митців, які стали на захист України.

В броварні розповідають, що ідею такого пива їм підказала журналістка Анаід Агаджанова. Вона ж запропонувала його концепцію та назву на честь давньоримської богині мудрості та війни Мінерви, яка вважалася покровителькою мистецтв, торгівлі та стратегії.

Пиво Minerva

"Мінерва протегує не насильству, як Марс, а тільки оборонній війні. Давні римляни приписували Мінерві заступництво лікарям, вчителям, скульпторам, музикантам і поетам. Її часто зображують зі священною істотою, совою Мінерви, яка символізує зв'язок богині з мудрістю та знанням", — пояснюють у Rebrew.

Придбати пиво Minerva Hazy Pale Ale можна в інтернет-магазині броварні Rebrew, а також у пабі BREWERS в Києві (вул. Межигірська, 20) та у магазинах Beer Place в Броварах (вул. Київська, 245) та Києві (вул. Тимошенка, 21).

Heineken випустив кросівки Heinekicks з пивом у підошві