З'явилися нові графіки відключення електрики у Києві

ДТЕК Київські електромережі оприлюднили оновлені графіки відключення світла в столиці. Про це вони повідомили на своїй Facebook-сторінці. 

Як зазначають в компанії, у новому розкладі врахували досвід попередніх трьох тижнів відключень та зворотній зв'язок від клієнтів.

Тепер графіки будуть діяти за наступними принципами:

1. Там вказані всього три імовірні часові проміжки, коли для кожної адреси може відключатися електроенергія. 

2. Не обов’язково, що світло за однією адресою буде відсутнє протягом всіх часових проміжків, указаних у графіку. Якщо енергосистема працюватиме коректно – відключення взагалі відбуватися не будуть. Якщо треба буде зменшити навантаження на енергосистему — вони відбуватимуться протягом одного або кількох часових проміжків. Відключення по всім трьом проміжкам часу, і особливо в нічний час, можливе лише в критичних випадках.

3. Графіки складені на основі тих об’ємів, які необхідні НЕК Укренерго, щоб збалансувати енергосистему. Відключення однієї групи в рамках стабілізаційного графіка розраховані на скорочення споживання до 250 МВт. Якщо є розпорядження скоротити споживання більше ніж на 250 МВт, то відключення стають екстреними. В такому випадку графік не діє. Про застосування екстрених відключень попереджають на сайті та в соцмережах.

4. В графіку розширили перелік адрес, до яких застосовуються стабілізаційні відключення. Виняток — об’єкти критичної інфраструктури міста й будинки, які живляться від тих же електроліній, що і ці об’єкти. Якщо ви не знайшли своєї адреси в графіку відключення — повідомте через форму зворотнього зв’язку в розділі "Відсутня електроенергія" на сайті компанії. Ми перевіримо інформацію та за необхідності додамо її до графіка.

5. Якщо світло у вас не з’явилось після чотирьох годин з моменту відключення — можливо у вас трапилась аварія. Через застосування стабілізаційних відключень, їх кількість зростає. Повідомляйте про такі випадки через чат-бот у TelegramViber та в особистих повідомленнях сторінки Facebook

Нагадаємо, в "Укренерго" повідомили, що сьогодні, першого листопада, не буде світла у Києві та ще у семи областях: Київській, Чернігівській, Черкаській, Житомирській, Сумській, Харківській та Полтавській. 

У Києві відновили водопостачання та енергопостачання, — Кличко