З'явилася концепція еко-парку в Києві від Aranchii Architects: фото

Архітектурне бюро Aranchii Architects розробило концепцію еко-парку в одному з районів Києва. Локацію планують зробити доступною для усіх відвідувачів, де саме її облаштують поки невідомо. 

Про це пише "БЖ"

Еко-парк розмітять на ділянці площею в 1,5 га. На ній побудують виставкову зону, інноваційні будівлі, прогулянкові маршрути та велодоріжки.

Концепція еко-парку від Aranchii ArchitectsКрім цього, на території спроєктували виставкові офіси та будівлі для адміністрації. 

"Вони матимуть каркасну систему, зелені дахи та велику кількість спеціального скління. Нами використано багато світлопрозорих конструкцій для стирання межі між внутрішнім простором та природою й для забезпечення природного освітлення в будівлях парку", — зазначають архітектори. 

Концепція еко-парку від Aranchii Architects

Основною задачею проєкту визначають збереження ландшафту. Будівлі зроблять не вкопаними в землю, а добудованими до пагорбів таким чином, що підвищення природного рельєфу поступово перейде у зелений дах. 

Концепція еко-парку від Aranchii ArchitectsВсю територію буде пронизувати струмок, що збиратиме дощову воду. Усе це буде представлено як один суцільний рельєф, на якому побудуть простори для проведення лекцій, кав’ярню та громадські вбиральні. 

Концепція еко-парку від Aranchii Architects

"Усі будівлі будуть з металу чи дерева. Їх монтуватимуть на геопалях, а доріжки піднімуть над рівнем землі – це дозволить за необхідності розібрати весь комплекс і відновити природу", — розповідають автори. 

Концепція еко-парку від Aranchii ArchitectsНагадаємо, представили концепцію нового скверу поблизу станції метро "Героїв Дніпра". 

Архітектори розробили концепт відбудови Бородянки: відео