Петиція про легалізацію еротики
Фото: unsplash.com

На сайти електронних петицій до президента з'явилося звернення із закликом легалізувати на території України еротичний та порнографічний контент. 

Автор петиції посилається на те, що в багатьох розвинених державах немає заборон на порнографічну діяльність. Водночас в Україні закон щодо розповсюдження такого контенту приймався з міжнародними зауваженням, що він порушує свободу слова. Також автор звернення вважає, що заборона на порнографію не має сенсу, адже усі, хто хоче зніматися в такій продукції, може виїхати для цього за кордон. А суди за її порушення "нагадують середньовіччя".

У петиції зауважується, що закон про заборону поширення порнографії прописаний таким чином, що його положення можна трактувати по-різному. Зокрема, він погано пояснює різницю між еротикою у мистецтві та "полуничкою".

"Була величезна кількість випадків, коли дівчат засуджували саме за еротику по статтях порнографії. Навіть на юридичних консультаціях юристи говорять, що від того, чи дати хабаря, залежить, як правоохоронна система трактуватиме законодавство. Цей закон розвиває корупцію і має бути негайно вилучений", — вважає автор звернення.

Крім того, додають у петиції, на закуповування порнографічних матеріалів для слідства та пошук "злочинців" витрачаються кошти платників податків, а ресурси кіберполіції витрачаються неефективно. Також, на думку автора, такий контент не може бути злочинним, адже немає жертви злочину.

"Надмірна цензура, обмеження породжують в голові різні нездорові фантазії, провокують розвиток збочень і, відповідно, збільшують кількість сексуальних злочинів. Адекватними людьми еротика сприймається аналогічно до краси природи. Це мистецтво. Згадайте, хоча б грецькі олімпійські ігри (давні), погляньте на скульптури, які збереглись до наших часів", — закликає автор петиції.

На його думку, Україна має "рухатись до цивілізованих держав, а не сидіти на рівні країн третього світу". А створення порнографічного контенту може бути джерелом прибутку для багатьох українців. До того ж багато хто з вебкам моделей жертвує частину прибутку на ЗСУ, проте за законом вони попадають під кримінальну відповідальність. 

З'явилася петиція про запровадження у шкільну програму предмету "Русофобія"