Збройні Сили України
Ілюстративне фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

У рамках контрнаступу українські військові звільнили від російських окупантів уже понад 40 населених пунктів у Харківській області.

Про це розповів голова Харківської ОВА Олег Синєгубов в інтерв'ю виданню "Думка".

За його словами, на цей час кількість звільнених населених пунктів більша, але називати її поки що зарано.

Ці населені пункти визначаються вже десятками. На сьогоднішній час ми можемо говорити десь приблизно про 40, але насправді їх значно більше, ми просто цю цифру проголошувати не можемо, враховуючи інтереси військової операції наших Збройних Сил, яка наразі триває.

Синєгубов додав, що вже звільнено значну частину територій Чугуївського району, Куп’янського і Балаклійського районів. Підрозділи ЗСУ зайшли до Куп'янська, триває звільнення населених пунктів Ізюмського району.

А загалом на півночі, північно-східному напрямку наші Збройній Сили свої позиції тримають. Їх постійно намагається атакувати ворог, намагається прорвати, атакує з усіх видів озброєння. Це і ракетні удари, і реактивні системи залпового вогню, і ствольна артилерія, це авіаудари по наших позиціях.

Також Синєгубов зазначив, що російські окупанти фактично продовжують тероризувати місцеве населення та завдавати ракетних ударів по Харкову. Так, вдень 9 вересня росіяни завдали удару по центру Харкова. Попередньо обстріл центральної частини міста росіяни здійснили з РСЗВ "Ураган". Тоді внаслідок обстрілу постраждали 14 осіб, серед них діти 3, 11 та 15 років.

Ворог це умисно робить удень, коли на вулиці велика кількість людей. Удари не прицільні. За нашою інформацією, ворог просто вистрілює снаряди "Урагану" по центральній частині Харкова, по великому скупченню людей. Так само ідуть удари по цивільній інфраструктурі: це лікарня в місті Чугуєві.

За словами Синєгубова, нині у Харкові вже перебуває мільйон людей, хоча у перші тижні у місті залишалися лише 300-400 тисяч жителів.

Нагадаємо, днями українські захисники у Харківській області звілнили Балаклію, а напередодні також стало відомо про звільнення Куп'янська.

"До кордону лишилось 50 км": Залужний розповів про успіхи контрнаступу