ЗСУ вивели з ладу військову базу рф у Мелітополі
Скріншот із відео: t.me/riamelitopol

У ніч на неділю, 3 липня, Збройні сили України нанесли понад 30 ударів по російській військовій базі у Мелітополі. У результаті, одну із чотирьох баз рф у місті вдалося вивести з ладу.

Про це в Telegram повідомив мер Мелітополя Іван Федоров

"Я казав не раз, що для того, аби прикритися живим щитом, рашисти на території міста Мелітополя розмістили чотири військові бази. Сьогодні наші ЗСУ вивели з ладу одну з них. О третій годині ночі і о пятій ранку понад 30 вистрілів виключно по військовій базі. Сьогодні рашисти намагаються вирішити це питання, вивезти якусь вцілілу техніку, але нічого не вціліло", — розповів міський голова Мелітополя.

За його словами, російські окупанти розпочали провокації, буцімто українські захисники обстріляли мирні мікрорайони, житлові квартали і т.д. Утім, зазначив Федоров, нічого такого немає. 

"Очікуємо, що сьогодні буде великий потік мелітопольців на евакуацію. Зараз наше завдання — допомогти розміститися тим людям, які хочуть виїхати на території міста Запоріжжя", — додав він.

Наразі місто задимлене, адже горять склади паливно-мастильних матеріалів, які були розміщені на території бази транспортної авіації.

"Також рашисти хотіли прикритися живим щитом і пустити поїзд із Мелітополя в Крим, який би перевозив жителів Мелітополя та інших тимчасово окупованих територій. Але і це їм не вдалося, бо вчора завдяки силам спротиву рашистський бронепоїзд, який віз боєприпаси, які могли стріляти в мирне населення, зійшов з рейок біля Мелітополя і так там і лежить перекинутий", — додав мер Мелітополя. 

Раніше ми повідомляли, що у тимчасово окупованому Мелітополі відбувся проукраїнський мітинг, під час якого учасники співали гімн України.

Мелітопольські партизани вбили російських військових високого рангу — ОВА