ЗСУ відтіснили росіян на 20% у місті Сєвєродонецьк
Фото ілюстративне: Fotoreserg / Depositphotos

Українським військовим вдалося відтіснити російських окупантів з 20% міста Сєвєродонецьк на Луганщині. Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону заявив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай

За його словами, українські бійці отримують підкріплення. І хоча раніше окупанти змогли взяти під контроль близько 70% міста, то тепер ЗСУ відтіснили їх на 20%. Окупанти втратили багато техніки, особового складу і, зокрема, "кадирівців".

Гайдай зазначив, що наразі українській армії не вистачає далекобійної артилерії.

"Як воює росія? Вони просто годинами обстрілюють наші позиції, потім кидають роту свіжомобілізованих у бій. Вони гинуть, розуміють, що не подавлені там (з боку ЗСУ — ред.) вогневі точки, і знову починають обстрілювати. І так у нас вже відбувається четвертий місяць", — додав голова Луганської ОВА.

За його словами, як тільки українська армія отримає далекобійну зброю, російську артилерію вдасться відсунути назад. 

Раніше ми повідомляли, що у місто Сєвєродонецьк проникла ворожа ДРГ, російські загарбники захопили готель "Мир" на околиці міста. За словами голови Луганської ОВА, вглиб Сєвєродонецька військові рф просунутися не могли. Утім згодом стало відомо, що на вулицях міста відбуваються бої, а росіяни сунуть у центр міста. 

Спротив російській окупації, день 100