ЗСУ відбили половину Сєвєродонецька в окупантів
Фото: t.me/serhiy_hayday

Українські захисники змогли відбити в окупантів під час контрнаступу половину Сєвєродонецька. Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону розповів голова Луганської ОВА Сергій Гайдай

За його словами, ситуація у Сєвєродонецьку дещо погіршилася. У місті тривають динамічні бої, а кількість обстрілів у Сєвєродонецьку та Лисичанську збільшилася в десятки разів. 

"На Луганщині міст із ситуацією, яку можна порівняти з Маріуполем, багато: Щастя, Попасна, Рубіжне. Зараз росіяни рівняють із землею Сєвєродонецьк і Лисичанськ", — розповів Гайдай. 

Водночас, американський Інститут вивчення війни (ISW) у своєму аналітичному звіті зазначає, що завдяки контратакам у Сєвєродонецьку українські військові відбили значну частину міста та витіснили окупантів з південних околиць. 

Так, російські війська продовжували спроби наблизитися до Слов'янська з південного сходу від Ізюма та на захід від Лимана, але вони, за даними аналітиків, навряд чи зможуть досягнути помітного просування навколо Слов'янська, зокрема через те, що продовжують віддавати пріоритет Сєвєродонецьку. 

Спротив російській окупації, день 103