ЗСУ

У понеділок, 29 серпня, Збройні Сили України розпочали контрнаступ на багатьох напрямках на півдні України.

Про це повідомила керівниця об'єднаного пресцентру Сил охорони та оборони "Південь" Наталія Гуменюк.

За словами Гуменюк, після точних ударів ЗСУ окупанти не хочуть іти в атаку та розміщуються на укріплених рубежах.

Як повідомляє Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки, українські війська вже прорвали першу лінію оборони окупантів під Херсоном.

"Українські війська влучили у Бериславський машинобудівний завод, де розташовувалися техніка, боєприпаси та жива сила окупантів", — йдеться у повідомленні Центру.

За словами голови Бериславської РВА Володимира Літвінова, там почалася велика пожежа.

Оперативне угруповання військ "Каховка" опублікувало відео одного з ДНРівців, в якому він, лежачи на землі, скаржиться, що українські бійці нещадно б'ють окупантами з танків, авіації та артилерії.

"109 полк ДНР відійшов зі своїх позицій на Херсонщині, російські десантники, що були їх підтримкою втекли з поля бою", — розповіли у оперативному угрупованню військ "Каховка".

На відео присутня ненормативна лексика.

В оперативному угрупуванні військ "Каховка" додали, що HIMARS знищили практично всі великі мости — Антонівський залізничний, автомобільний та Новокаховський. 

"Залишилися лише пішохідні переходи. російська армія виявилася відрізаною від постачання озброєння та особового складу з території Криму. Для України це блискучий шанс повертати свої території", — йдеться у повідомленні.

Новина доповнюється.

Бавовни буде багато: фонд Сергія Притули купив супутник