ЗСУ

Напередодні Збройні сили України остаточно взяли під контроль місто Лиман у Донецькій області. Про це повідомили у Генеральному штабі.

"Воїни Десантно-штурмових військ ЗС України, разом з бойовими побратимами з Національної гвардії України, визволили та взяли під контроль населений пункт Лиман Донецької області", - написали там та опублікували відеозвернення бійців з деокупованого міста 

Як розповіли самі військові, у звільненні Лимана взяли участь 81-ша окрема аеромобільна десантна бригада та підрозділи Національної гвардії, зокрема батальйон імені Героя України генерал-майора Сергія Кульчицького.

Днями раніше ЗСУ в ході контрнаступу оточили Лиман та звільнили п'ять населених пунктів поблизу міста: Ямпіль, Новоселівку, Шандриголове, Дробишеве та Ставки. 1 жовтня українські військові зайшли в Лиман та розгорнули там прапор України.

В російському міноборони заявили про відхід з міста. Там заявили, що через створення загрози оточення відводять свої війська з Лиману "на більш вигідні рубежі".

Міноборони України у відповідь на це жартівливо подякувало "за успішну співпрацю в організації навчань "Ізюм 2.0", натякаючи на звільнення міста Ізюм на Харківщині, яке відбулося раніше. Також там розповіли, що майже всі російські війська, які були дислоковані в Лимані, були "успішно передислоковані" або в мішки для трупів, або в український полон.

"Народний сухпай": волонтери збирають продукти для ЗСУ