Під Києвом відновив роботу зоопарк XII Місяців
Фото: facebook.com/12.org.ua

У неділю, 15 травня, у селі Демидів під Києвом знову запрацював зоопарк XII Місяців. Про це повідомили на Facebook-сторінці закладу. 

Понад місяць парк тварин перебував у російській окупації. Нарешті він відновив роботу та відкрився для відвідувачів. 

"Поряд стояв один танк російський, з іншого боку — такий самий. Вони (окупанти — ред.) заїжджали сюди на територію, декілька разів ночували у нашому офісному приміщенні, розгромили його. Зоопарк опинився рівно посередині лінії вогню. Усе це літало над нами", — розповідає гендиректор зоопарку Михайло Пінчук у коментарі "ТСН"

За його словами, приблизно 10 співробітників залишилися працювати у зоопарку й доглядали за майже 300 тварин. Люди жили у жирафнику, адже там тепліше (світла й газу під час окупації не було). Утім згодом почалися проблеми із кормом для тварин. 

"Звикаєш до вибухів, літаків.. Страшно було, коли ти бачив перед цим велику гору моркви, якою ми годували в тому числі і приматів, приходиш туди — а там три морквини", — розповідає ветерина Аліна. 

Приміром, зазначає директор зоопарку, до повномасштабного вторгнення рф раціон у лева становив 7 кг м'яса на добу. Під час окупації хижака годували 4 кг "бозна-чого" раз на чотири дні. Адже їжі у достатній кількості не було. 

"Тепер ми готові. Ми розуміємо. що нас уже не застануть зненацька. Ми вже зібрали стратегічні запаси їжі, продовжуємо їх накопичувати", — розповів Пінчук. 

На жаль, врятувати вдалося не всіх твари

 

Перший день роботи. До нас завітали кореспонденти ТСН та розпитали, наскільки складно було відкритися в умовах війни і як почуваються тварини зараз. Дякуємо за увагу до нас ❤️🐾 #парк12місяців

Posted by Парк XII Місяців on Sunday, May 15, 2022

Раніше ми повідомляли, що Київський зоопарк відновлює роботу, але поки працюватиме у режимі парку. 

Спротив російській окупації, день 81