#ЗнесиМенеПовністю: У Києві почався новий флешмоб

Учасники громадської організації "Декомунізація. Україна" вирішили нагадати владі про необхідність продовжити дерусифікацію Києва та запустили флешмоб #ЗнесиМенеПовністю. 

Як повідомляють ініціатори процесу, на столичних пам'ятниках Пушкіну, ватажкові більшовиків Щорсу та працівникам трамвайного депо імені Леніна з'явилися написи з вимогою їх прибрати. 

Нова акція має на меті посприяти "очищенню країни від наслідків російської окупації". Прихильники руху пояснюють доцільність знесення пам'ятників Пушкіну тим, що він частина імперіалізму ворожої держави та є ідеологом "великої й могутньої російської мови". 

У своїх творах Пушкін заперечував навіть можливість української державності та відверто пропагував українофобію, ненависть до українців та поляків. Але в Києві досі лишаються аж 10 пам'ятних знаків, які увічнюють пам'ять цього символу Росії.

У Києві розписали пам'ятник Пушкіну

Що стосується очільника більшовиків та протиборця армії Української Народної Республіки Миколи Щорса, то учасники флешмобу пропонують демонтувати не весь монумент  - коня, кажуть, можна лишити. 

Він робив те саме, що його послідовники робили б в Києві, якби їм то вдалося. Але ми бачили, що то було на прикладі Бучі, Ірпеня, Бородянки, Ізюма та сотень інших міст, містечок та сіл. Щорсу місце в забутті - а не в центрі Києва!

Пам'ятник Щорсу

Нагадуємо, декомунізація в Україні почалася під час подій Євромайдану у 2013-2014 роках з масових знесень пам'ятників радянським діячам. Після повномасштабного вторгнення російської армії, процес знову було активізовано владою. Наприкінці квітня у Києві відбувся демонтаж Арки дружби народів, який символізував возз’єднання України й рф, а в червні Мінкульт зняв з державного обліку 11 столичних пам'ятників Леніну.  

У КМДА розповіли, скільки українців проголосували за дерусифікацію вулиць Києва