ЗМІ: столична компанія замінила ділянку колектора в центрі міста раніше терміну

Компанія "Київпідземшляхбуд" продемонструвала приклад відповідального підходу до реалізації інфраструктурних проектів, замінивши ділянку колектора в центрі Києва раніше терміну і давши на нього столітню гарантію. Таку думку опубліковано на сайті "Комсомольская правда в Україні".

При цьому в матеріалі згадується, в якому жахливому стані знаходиться столичний колектор: ще в 2005 році він був визнаний аварійним. Хоча в 1994 році почалася реконструкція, вона досі не завершилася. Про загрозу обвалення бетонних плит на початку бульвару Лесі Українки міську владу повідомили діггери.

"Оперативно був оголошений тендер на роботи по ремонту, який виграла компанія "Київпідземшляхбуд". Після обстеження пошкоджень фахівці вирішили будувати новий відрізок колектора довжиною понад сто метрів в обхід аварійної ділянки. Для цього з березня 2017 року довелося в цьому місці обмежити проїзд наземного транспорту. Дивно, але роботи вдалося провести без відключення діючої небезпечної ділянки, ще й не зачепивши комунікації ТРЦ Gulliver, бізнес-центру "Парус", НСК "Олімпійський" і Палацу спорту, що знаходяться поруч", — йдеться в матеріалі.

Причому, як сказано в статті, обмежити рух в самому центрі міста вдалося так, що в цьому місці майже не утворювалися затори. До того ж роботи фахівці "Київпідземшляхбуду" завершили раніше терміну.

"Фахівці вже відзначили високу якість ремонтних робіт, при тому що було проведено не латання старих труб, а прокладання нових. Це приклад роботи відповідальної компанії, яка, до речі, дала гарантію на цілих сто років на нову ділянку дощового колектора. Якщо дають таку гарантію, то, значить, впевнені в якості робіт на всі 100%. Небагато компаній в країні здатні на таке, і те, що вони, нарешті, почали з'являтися і братися за реалізацію серйозних інфраструктурних проектів, — це вже привід для оптимізму", — продовжує експерт.

У матеріалі також наводиться невтішна статистика по об'єктах незавершеного будівництва в столиці, таких, як міст на Троєщину і Льодовий стадіон.

"В останні кілька років в будівельній сфері, на жаль, стало нормою затримувати здачу об'єкта на кілька місяців, а то й років. Мовляв, важка ситуація в країні, тому здамо, наприклад, дитячий садок не до 1 вересня, а до 1 лютого. На цьому тлі особливо цінуються компанії, які не скаржаться в ЗМІ, як їм важко, як їм все і всі заважають, а просто виконують свою роботу. І, як у випадку "Київпідземшляхбуду" з дощовим колектором, закінчують об'єкт навіть раніше терміну", — підкреслюється в статті.