Зйомки серіалу "Корона" зупинять через смерть Єлизавети II

Зйомки нового сезону серіалу "Корона" від Netflix тимчасово призупинять у зв’язку зі смертю англійської королеви.

Про це пише Deadline з посиланням на сценариста серіалу Пітера Моргана.

За його словами, "Корона" — це своєрідне зізнання в коханні до Єлизавети II, а наразі все, що можна до нього додати — це мовчання і повага. Як на довго буде призупинено зйомки, Морган не вказав.

Водночас джерело в Netflix теж підтвердило виданню інформацію про тимчасову зупинку виробництва.

"На знак поваги зйомки "Корони" сьогодні були припинені. Зйомки також будуть припинені в день похорону Її Величності Королеви", — сказали в Netflix.

Ще кілька років тому один з авторів і режисер перших епізодів "Корони" Стівен Долдрі теж казав, що у разі смерті Єлизавети буде доцільно зупинити зйомки з поваги до королеви.

Нагадаємо, "Корона" — художній серіал про Єлизавету II. Наразі вже вийшло чотири сезони із запланованих шести. Вони охоплюють життя королеви від дитинства до 2000-х. Вихід п'ятого сезону запланований на листопад 2022 року.

До звістки про смерть британської королеви, команда проєкту вже почала роботу над шостим сезоном. 

Зазначимо, перші чотири сезони "Корони" охоплюють життя та правління Єлизавети II з 40-х до початку 90-х років. Роль Королеви в перших двох сезонах грала Клер Фой, у третьому і четвертому — Олівія Колман. У п'ятому та шостому сезонах королеву має грати Імелда Стонтон.