Зима буде важкою: голова ДТЕК, Буданов та очільник МВС дали свої прогнози

Українцям повідомили, що зима 2023-2024 може бути важчою за минулу. Росіяни можуть застосувати більше ракет, щоб уразити критичну інфраструктуру українських міст, зокрема Києва. 

Прогноз від голови ДТЕК Максим Тімченко

Зима 2023-2024: прогноз від голови ДТЕК Максим ТімченкоГолова ДТЕК прогнозує складну зиму через імовірні посилені обстріли російських військ. Він підкреслив, що окупанти готуються поцілити саме по ТЕЦ та енергооб'єктам, їхні удари можуть бути більш інтенсивними, ніж торік. Проте під час пресконференції Тімченко наголосив, що Україна підготувалась до можливих блекаутів й має потужну систему ППО.

Прогноз від Кирила Буданова

Зима 2023-2024: прогноз від Кирила БудановаКерівник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов повідомив, що взимку Україну очікує битва за електроенергію. Як і торік, рф продовжить здійснювати масові обстріли, щоб зробити для нашої держави надзвичайну ситуацію. Проте минулої зими росіянам не вдалося зробити блекаут. Ворог відновив певний запас озброєння, тому це може утворити проблеми як енергетичній сфері, так і нафтогазовій, промисловим підприємствам та військовим об'єктам. 

Прогноз від очільника МВС Ігоря Клименка

Зима 2023-2024: прогноз від очільника МВС Ігоря КлименкоІгор Клименко зазначив, що влада готується до будь-яких дій ворога. "Минулого року реагувати на такі виклики. Ми зробимо усе можливе, щоб забезпечити безпеку громадян", — підкреслив він в етері телемарафону. У разі надзвичайних випадках в країні збільшать кількість патрулів Національної поліції у півтора раза, а може і більше. Підрозділи ДСНС у таких ситуаціях працюватимуть в екстреному режимі. В Україні розгорнуто 13 тисяч "Пунктів незламності", міжнародні партнери надали 2000 генераторів. 

Раніше ми писали, коли у Києві очікувати початку опалювального сезону.

У КМВА розповіли про підготовку до осінньо-зимового періоду