Зібрані на ремонт Костелу святого Миколая 5,6 млн грн передадуть на ЗСУ
Фото: flickr.com/spoilt.exile

Гроші, що зібрали на відновлення Костелу святого Миколая, який постраждав від пожежі восени 2021 року, спрямують на потреби українських військових. Про це повідомили у юридичній компанії "Міллер", що контролювала роботи по реставрації.

Йдеться про суму 5,6 млн, яку зібрав Фонд Костелу святого Миколая. Її перерахують у благодійний фонд імені Олексія Ставніцера — ця організація забезпечує українських захисників на передовій бронежилетами та касками, а також надає гуманітарну допомогу цивільним під час війни. 

Завдяки внескам українського бізнесу роботи в костелі вдалося завершити ще наприкінці січня. І на рахунках фонду ще залишились кошти.

"Тому зараз гроші, які залишилися, вирішили спрямувати туди, де вони найбільше потрібні — на підтримку військових. Адже саме наші захисники щодня виборють кожен сантиметр української землі", — розповіли у компанії "Міллер".

Нагадаємо, на початку вересня 2021 року в Костелі святого Миколая сталася пожежа. Будівля вціліла, але отримала значну шкоду. Крім того, вогонь знищив унікальний орган Національного дому органної та камерної музики України, який розташований у костелі.

На відновлення костелу було зібрано понад 30 млн грн. Наприкінці січня цього року усі протиаварійні роботи в костелі були завершені.

В Костеле Святого Николая закончили противоаварийные работы