Марія Романченко

Українська 19-річна футболістка та уродженка Донеччини Марія Романченко стала рекламним обличчям нового спільного кампейну брендів Nike та Martine Rose. Про це повідомили на сторінці Martine Rose.

Рекламну компанію нових жіночих футбольних кросівок Nike x Martine Rose SHOX присвятили жінкам у світовому футболі.

Про Марію розповідають, що вона у віці 11 років була вимушена покинути своє рідне місто Єнакієве на Донеччині через його тимчасову окупацію. Дівчина переїхала в Одесу і вступила до складу жіночої команди ФК "Чорноморець". Там вона стала найкращою бомбардиркою в українському чемпіонаті U17.

Марія на рекламі кросівок Nike Shox MR4 Після 24 лютого дівчина була вимушена вже вдруге покидати свою домівку та тікати від війни. Вона переїхала до Нідерландів, де мешкає зараз разом зі своєю тіткою. Дівчина поєднує футбольні тренування з онлайн-навчанням на вебдизайнера та роботою барменом, а також грає на гітарі.

Кросівки Nike Shox MR4

Разом з українкою обличчями рекламної кампанії Nike x Martine Rose стали британська футболістка і перша постійна тренерка жіночої збірної Англії з 1998 року Хоуп Пауелл, спортивна правозахисниця Кейт Крейг, а також іспанська футболістка Рут Руно і футболістка з Афганістану Ясма, яка виїхала до Відня з родиною у 2015 році.

Коли в Україні відновлять футбольні чемпіонати