Якім люди бачили 2023-й століття тому

Дослідник та викладач Університету Калгарі Пол Фейрі зібрав прогнози на 2023 рік, опубліковані у різних газетах у 1923 році.

Зокрема, 100 років тому науковці соціологи та інші експерти передбачали, що люди у 2023-му будуть жити у середньому до 100 або ж навіть до 300 років, а робочий день скоротиться усього до чотирьох годин завдяки електриці.

В одній з газет передбачили, що за 100 років жінки будуть голитися налисо, а чоловіки — носити кучері. До того ж автор статті вважав, що у дівчат у 2023 році буде в моді чорнити зуби.

А в іншому виданні написали, що усі люди стануть настільки красивими, що конкурси краси більше не знадобляться, адже на них буде просто неможливо обрати переможця.

Також прогнозисти вважали, що середня тривалість життя сягатиме 100 років, а у деяких випадках — навіть 150 чи 200. Інші вчені були ще більш сміливими у своїх прогнозах та заявляли, що люди у 2023-му житимуть аж до 300 років. До того ж людство переможе рак, туберкульоз, дитячий параліч та проказу.

Ще у 1923 році вважали, що посуд "люди майбутнього" будуть виготовляти з целюлози, а домівки — з цементу. Їжу виготовлятимуть за хімічними формулами, щоб рослинні продукти та м'ясо довше зберігалися, і подаватимуть прямо на стіл. Тому кухні в оселях стануть непотрібними. А замість соусів будуть використовувати спеціальні суміші з вітамінів та ферментів.

Також одне видання передбачало, що люди розпочинатимуть свій день не з читання, а з прослуховування новин, а газети перестануть існувати ще за півстоліття до 2023 року.

Війни у 2023 році, вважали науковці століття тому, стануть "бездротовими", а у людей розвиватиметься телепатія, яка стане повноцінним способом комунікації.

Нагадаємо, український хеві-метал гурт з Хмельницького Surface Tension випустив оптимістичну новорічну пісню "Завтра" про мирне майбутнє після перемоги. 

Яка вона, Україна майбутнього? Маніфест змін від українських школярів