Жителям Києва пропонують дати нові назви для 5 станцій метро
Фото ілюстративне: facebook.com/kyivmetro

Начальник КП "Київський метрополітен" Віктор Брагінський запропонував змінити назви 5 станцій столичного метро — "Мінську", "Героїв Дніпра", "Берестейську", "Дружби народів" та "Площу Льва Толстого".

До 15 травня усі охочі можуть запропонувати свої варіанти назви для кожної з цих станцій, повідомила пресслужба метрополітену. Для цього необхідно заповнити відкриту онлайн-форму

У формі зазначені нинішні назви станцій, їхній опис та роки створення. Під кожним знімком є поле для відповіді — саме тут можна запропонувати свою назву для тої чи іншої станції. Також метрополітен просить залишити свої контактні дані (ім'я та прізвище, контактний телефон, e-mail) і дати згоду на обробку персональних даних. 

Після 15 травня метрополітен почне опрацьовувати надані варіанти та проведе постанційне голосування за остаточну назву. Також свій висновок зробить профільна комісія з перейменувать — тоді проект рішення буде винесено до сесійної зали. 

"Хочу наголосити, що питання перейменування не є пріоритетним зараз. Зовсім ні. Київ оживає, однак війна не скінчилася. Тому ми відновлюємо інфраструктурну і транспорту роботу, зважаючи на безпекову ситуацію та всі можливі ризики. Водночас як уже назвали цей процес, дерусифікація, це також робота, яку маємо зробити. Тому дякую за підтримку колегам, знаю, що вона є фактично у всіх фракціях і продовжуємо рухатися до перемоги разом!", — написав Брагінський. 

Нагадаємо, що раніше мера Києва Віталія Кличка закликали перейменувати 5 станцій столичного метрополітену

Незабаром кілька станцій метро у Києві можуть перейменувати, — Кличко