Кияни заощадили електроенергію.

На прохання влади, кияни та мешканці області ввечері 10 жовтня зменшили споживання електроенергії на 26,5% — "Укренерго".

Загальна потужність електроприладів, які споживачі добровільно не вмикали в цей період, дорівнює потужності понад 93 тисяч електрочайників або 46 тисяч пральних машин. Це допомогло не перевантажувати електромережі, що працюють, та дозволило "Укренерго" збалансувати енергосистему у найкритичніший момент доби.

Дякуємо, друзі, за допомогу та вашу потужну підтримку. Вона необхідна зараз фахівцям, щоб зменшити навантаження на працюючі мережі й дати час для аварійно-відновлювальних робіт на об’єктах.

Українців й надалі просять обмежувати споживання електроенергії у період з 17:00 до 22:00 та не користуватися потужними електроприладами: прасками, пральними машинами, бойлерами, обігрівачами та кондиціонерами.

До того ж у Києві на декілька днів введено графіки аварійних обмежень споживачів, які щодня оприлюднюватимуть на сайті ДТЕК. В них будуть вказані адреси й години відключення світла. 

В Україні можуть знадобитися віялові відключення електроенергії