Жителі Київщини можуть отримати нові квартири

Жителі Київщини, які втратили свої домівки через війну, можуть претендувати на нове житло. Про це повідомили в Київській обласній військовій адміністрації за результатами виїзної наради в Ірпіні. Зокрема, мова йде про компенсацію знищеного житла в багатоповерхівках. Керівництво Київської області наразі розглядає два варіанти, серед яких купівля квартир для людей в існуючих будинках та будівництво двох нових мікрорайонів у Бородянці та Ірпіні. 

"Київщина зазнала чималих руйнувань. Наше першочергове завдання – докласти всіх зусиль, аби люди якнайшвидше повернулися до своїх населених пунктів. На даний час розглядаємо два шляхи вирішення – купівля квартир у будинках, що вже збудовані, та будівництво двох мікрорайонів на території Бородянки й Ірпеня", — заявив очільник КОДА Олександр Павлюк.

Він наголосив, що кожна ситуація буде розглядатися в індивідуальному порядку. Тобто, з родинами, які втратили житло, спілкуватимуться особисто. Щодо зруйнованого приватного сектору будуть розробляти окремий план дій.

Також в обласній адміністрації повідомили, що жителів Київщини, які не мають де жити і чекають на відновлення будинків, можуть тимчасово розселяти в табори або пансіонати.