В "Укрзалізниці" розповіли про перші враження від жіночих купе

В "Укрзалізниці" розповіли про перші результати від поїздок у жіночих купе, які пройшли тестування на чотирьох маршрутах. Усюди ініціативу прийняли позитивно. 

Зазначається, що чотири рейси "Укрзалізниці" з жіночими купе зробили повне коло й побували в таких містах, як Харків, Дніпро, Кривий Ріг, Київ, Ужгород, Ясіня, Трускавець тощо.

"Вторгнень" і провокацій, які нам подекуди активно обіцяли, не зафіксовано", — йдеться у дописі.

Проте під час тестового режиму декілька білетів помилково продали чоловікам, але чоловіків і жінок добровільно розсадили по окремих купе. 

Представники "Укрзалізниці" підкреслили, що ціна квитка у жіночих купе така сама, як і у звичайних. Вони також не відрізняються окремою якістю чи наповненням. "Ми навмисне не обирали для "пілоту" найкращі (або найгірші) вагони, щоб не створювати відчуття штучних привілеїв", — наголосили залізничники.

Пасажирам нагадали, що жіночі саме купе, а не вагони загалом. Тому під час пересування вагоном чоловіки можуть траплятися на шляху. Проте ці вагони будуть в пріоритеті у патруля з шевроном "Залізна Безпека", які слідкуватимуть за порядком.

Раніше ми писали, що посадка до жіночих купе буде відкрита виключно жінкам та дітям, яким не виповнилося 6 років.

"Укрзалізниця" відкрила продаж квитків в жіночі купе