Зеленському відмовили у виступі на "Євробаченні" — ЗМІ

Попри те, що "Євробачення-2023" проходить під українським прапором, Володимиру Зеленському заборонили виступати на пісенному конкурсі.

Про це повідомили в The Times.

Зазначається, що президент України хотів під'єднатися по відеозв'язку під час фіналу й закликати продовжувати допомагати Україні. Та, за даними журналістів, організатори відмовили йому в цьому. Альянс міжнародних мовників нібито побоюється, щоб виступ Зеленського не політизував конкурс.

"Пісенний конкурс "Євробачення" — це міжнародне розважальне шоу, яке регулюється суворими правилами та принципами, які були встановлені з моменту його створення. Одним із наріжних каменів конкурсу є неполітичний характер заходу", — йдеться в повідомленні Європейської мовної спілки (EBU).

Водночас джерела Times у BBC кажуть, що переговори щодо можливого виступу Зеленського на "Євробаченні" продовжуються. Організатори конкурсу побоюються, що відмова створить прецедент у майбутньому, — розповів інсайдер.

UPD: Водночас речник президента Сергій Нікіфоров запевняє, що інформація The Times не відповідає дійсності. За його словами, ОП не зверталися до організаторів конкурсу  з проханням про виступ Зеленського у фіналі "Євробачення-2023".

Нагадаємо, раніше ми писали про результати другого півфіналу "Євробаченя-2023".