Панельні будинки

Президент Володимир Зеленський запропонував розглянути можливість щодо того, щоб прибрати по всій Україні панельні будинки. Про це він заявив під час візиту до Харкова, передає Офіс президента.

Голова держави вважає, що потрібно проаналізувати доцільність відновлення пошкоджених під час війни панельних будинків, особливо з урахуванням програми термомодернізації житлового фонду.

"Якщо вже так сталося і в нас війна, то чи не варто розглянути можливість прибрати по всій країні панельні будинки, особливо на зруйнованих територіях", — зазначив він.

На думку Зеленського, зараз є нагода модернізувати країну та міста, побудувавши сучасне житло замість застарілих "панелек". При цьому, відзначив президент, нові будинки обов'язково необхідно будувати з бомбосховищами та укриттями.

"Маємо знайти кошти, кредитні лінії. Держава повинна забезпечити це з погляду гарантій, а керівники міст і областей мають знаходити класні проєкти та гроші", — сказав президент.

Тількі в Харківській області  через обстріли російської армії спричинили були зруйновані 2229 багатоповерхових будинків, 225 з яких — повністю. У Харкові найбільших пошкоджень та руйнувань зазнали північні та східні мікрорайони міста – 30,2% від загального житлового фонду.

Як виглядають модульні будинки зсередини: фото