Паспорт громадянина України

Президент Володимир Зеленський відповів на петицію щодо запровадження обов'язкового іспиту для отримання громадянства України. Він доручив прем'єр-міністрові Денису Шмигалю опрацювати це питання.

Звернення з'явилось після того, як російський журналіст Олександр Невзоров подав заявку на отримання українського громадянства. Частину українського суспільства обурила ця новина.

Автор петиції просить запровадити обов'язковий іспит для отримання громадянства України, в якому повинні бути наявні тести з української мови, історії України та тести на знання Конституції. Також автор пропонує зробити обов'язковим до вивчення державний гімн. Петиція була створена 23 травня і на сьогодні набрала необхідну для розгляду кількість голосів.

Президент у відповідь на звернення наголосив на необхідності прийняти закон, який би врегулював це питання. Він зазначив, що для отримання громадянства необхідно знати українську мовою і володіти нею на рівні достатньому для спілкування. Хоча саме уряд несе відповідальність за проведення політики в даній сфері.

"Тому я звернувся до премʼєр-міністра України Д. Шмигаля з проханням комплексно опрацювати порушене в електронній петиції питання", — написав голова держави у відповідь на звернення.

Легалізація одностатевих шлюбів: петиція набрала необхідну кількість голосів