Зеленський презентував єдину платформу United24 для збору коштів на гуманітарні потреби, оборону та відбудову
Фото: u24.gov.ua

В Україні запустили новий проєкт для спільного збору коштів на гуманітарку, оборону та відбудову країни після війни. Його презентував Володимир Зеленський у відеозверненні англійською мовою, яке дублюють субтитрами.

"Запускаємо глобальну ініціативу United24. Перша її складова – онлайн-платформа для збору коштів на підтримку України. Невдовзі до неї долучаться інші проєкти й програми", - анонсував президент.

Зеленський додав, що мета ініціативи – об'єднати людей з усього світу в їхньому бажанні допомогти Україні. Тому платформа доступна англійською й українською мовами та є відкритою для усіх охочих з різних країн.

Задонейтити на підтримку Україні можна буквально в один клік - сайт зрозумілий та містить конкретні вказівки. Платформа надає можливість обрати, яку з трьох галузей є бажання підтримати.

Кошти розподіляються на:

  1. Оборону та розмінування.
  2. Гуманітарну й медичну допомога.
  3. Відбудову України.

Донати надходитимуть на рахунки НБУ, закріплені за профільними міністерствами: Міністерством оборони, Міністерством охорони здоров’я, Міністерством інфраструктури України. НБУ надаватиме звітність про надходження благодійних внесків через платформу кожні 24 години. Профільні міністерства звітуватимуть про призначення внесків один раз на тиждень. Перший звіт планують надіслати вже 12 травня, про що йдеться на сайті.