Зеленський доручив звільнити усіх обласних військкомів через корупційні скандали

Сьогодні, 17 серпня, Володимир Зеленський на спеціальному засіданні РНБО доручив звільнити усіх обласних військкомів, а на їх місце призначити воїнів з бойовим досвідом. Про це повідомив президент України у Telegram.

Під час перевірки ТЦК правоохоронці виявили непоодинокі випадки корупції, зокрема під час проведення загальної мобілізації. Це підриває довіру до військкоматів і становлять загрозу національній безпеці України.

Наші рішення. Звільняємо всіх обласних "воєнкомів". Керувати цією системою мають люди, які точно знають, що таке війна та чому цинізм і хабарництво під час війни – це державна зрада.

Президент наголосив, що воїни, які вже не можуть захищати нашу державу (втратили здоров'я або кінцівки в окопах на фронті) мають очолювати систему комплектування українських військ.

Зазначається, що реалізовувати рішення доручили головнокомандувачу ЗСУ Валерію Залужному, а перед тим, як призначити на відповідну посаду, військового перевірятиме СБУ.

Також Володимир Зеленський додав, що через два тижні відбудеться інше засідання РНБО щодо питань до військово-лікарняних комісій (ВЛК). Наразі триває перевірка та підготовка пропозицій.

Раніше ми писали, що у столиці затримали начальника Голосіївського військкомату, який разом зі спільниками за гроші переправляв чоловіків через державний кордон.

У Києві оштрафували військового, який побив дизайнера через гомофобію