Заступник голови Чернівецької ОВА
Фото: СБУ

СБУ викрила заступника голови Чернівецької обласної військової адміністрації на махінаціях з гуманітарною допомогою. Про це повідомили у пресслужбі відомства.

За даними СБУ, чиновник створив схему з використання у комерційних цілях машин швидкої допомоги, які Україні передали з Італії у вигляді гуманітарної підтримки. Саме цей заступник голови Чернівецької ОВА, ім'я якого не розголошують, був відповідальним за розподіл "швидких". 

Посадовець передав частину машин одному з обласних медзакладів. А керівник лікарні, своєю чергою, переоформив п'ять отриманих "швидких" на створену ним самим громадську організацію, щоб надавати хворим платні транспортні послуги. Тобто, зловмисники заробляли гроші на автомобілях, які насправді передбачалися для безкоштовної допомоги від імені держави. 

Раніше СБУ вже повідомила про підозру керівнику лікарні. А тепер, зібравши доказову базу, про підозру повідомили й заступнику голови ОВА, який був причетним до оборудки.

Зараз триває досудове розслідування  за ч. 5 ст. 191 ККУ — привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем.

СБУ пояснила, як українські бронежилети потрапили до "Епіцентру"