Бренд  H&M
Фото: H&M

Компанії, які ще не відкрилися в Україні, можуть відновити свою роботу вже цього року.

Про це повідомив Голова української ради торгових центрів Максим Гаврюшин в етері Українського радіо.

На український ринок вже повернулися турецькі й польські бренди, такі як Reserved, Mohito, House, Cropp й Sinsay. На початку липня відкрився Adidas. Наразі МакДональдз планує відновити свою роботу в обласних центрах, де немає бойових дій. 

"Серед тих, хто ще не відновив свою роботу, перебувають бренди компанії Ditex: Zara, Pull & Bear, Bershka, Stradivarius, Massimo Dutti та H&M. Це останні великі компанії, що не працюють в Україні", — сказав Максим Гаврюшин.

Гальмує повернення цих компаній на український ринок бюрократія. Ці компанії майже 6 місяців виплачували зарплатню своїм співробітникам і для них дуже важливим є фактор безпеки.Українські офіси звертаються до головних офісів з проханнями розпочати роботу. 

Я вважаю, що ще цього року, цього сезону нас чекають цікаві відкриття і компанії, які ще не відкрилися, можуть цього року відновити свою роботу. Спочатку це стосуватиметься Києва та регіонів, де не ведуться активні бойові дії

З початку відновлення цих брендів буде відновлюватися і онлайн торгівля. В тих регіонах, де не має змоги відкритися, де ведуться активні бойові дії — буде працювати онлайн торгівля. 

"Наразі в Україні пошкоджені 27 торгових центрів й сума прямих збитків складає близько 400 млн доларів. Непрямі збитки ж складають понад 1 млрд доларів", — повідомив Голова української ради торгових центрів. 

Нова Пошта запрацює у Польщі: коли планують відкрити