Чатбот Календар здорових українців
Фото: unsplash.com

Неурядова організація "Ліки Контроль" за підтримки Міністерства цифрової трансформації запустили чатбот "Календар здорових українців", де можна дізнатися про безоплатні ліки, діагностику та медичні процедури. Про це повідомляє пресслужба Мінцифри

Бот був створений для того, щоб заохотити українців займатися діагностикою власного здоров'я та профілактикою хвороб. Адже багато хто не робить цього через небажання стикатись з лікарнями, високою вартістю процедур та корупцією у медичній сфері.

Скористатись сервісом можна у месенджерах Telegram та Viber.

За допомогою чатбота можна:

  • дізнатися про можливості безоплатної діагностики, аналізів та лікування;
  • знайти найближчий медзаклад з цими безоплатними послугами;
  • дізнатися про свої права як пацієнта та про послуги, за які не мають права брати гроші;
  • отримати індивідуальні поради, як покращити стан здоров’я і на що звернути увагу при діагностиці.

"З віртуальним помічником — дідом Столітом — користувачі отримають свій уже оплачений "техогляд" організму. Саме так, ваша діагностика — безоплатна. І ви можете скористатися цією можливістю просто зараз", — кажуть у "Ліки Контроль".

"Календар здорових українців" працює на основі відкритих даних Центру громадського здоров’я та НСЗУ, а поради, які він дає, засновані на рекомендаціях ВООЗ.

Нагадаємо, у Міністерстві охорони здоров’я створили опитування щодо якості медичного обслуговування в Україні. Учасникам опитування пропонують відповісти на питання, пов’язані з рівнем послуг лікарень, зокрема у регіонах. 

У МОЗ розповіли про прості вправи, які допоможуть подолати стрес